• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2382
  • 13 коментара
  • Печат

Цветни бисквити

 

b2ap3_thumbnail_cvetni_-biscuits-1.jpg

Пролетта ни дава възможност да гарнираме храната си с красиви ядливи цветя. Всичко изглежда по-красиво, пъстро и ухае чудесно. Ето някои от цветята, които може да ползвате в различни десерти или солени ястия: рози, теменужки, виолетки, иглика, глухарче, парички, маргарити, хризантема, хортензия, люляк, пореч, латинка, карамфил, невен, здравец, лавандула, лайка, гладиола, бегония и цветове от плодни дървета и храсти, както и цветовете на билките. Бисквитите, които ви предлагам днес са най-обикновени маслени, но ароматите, които може да ползвате в тестото също са много. Аз ги направих лавандулови, а вие ги подправете с аромати, които най-много харесвате.

Продукти за около 40 бисквити:

125 г меко масло
100 г пудра захар
2 с.л. прясно мляко
2 жълтъка
ванилия
1 ч.л. стрити семена сушена лавандула
около 200-220 г брашно
ядливи цветя по избор
1 леко разбит белтък
кристална захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_cvetni_-biscuits-2.jpg



Приготвяне:

* Разбъркайте на крем маслото, захарта, млякото, жълтъците, ванилията, лавандулата и 2 с.л. от брашното. Постепенно добавете останалото брашно и омесете меко тесто. Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.

* Разточете тестото с дебелина около 0,5-0,7 см. С кръгла формичка леко маркирайте бисквити, като оставите разстояние помежду им. Отгоре сложете различни цветя и леко притиснете с пръсти. Покрийте внимателно тестото с лист хартия за печене Fino и също внимателно разточете, като изтъните до 3-4 мм. Отстранете хартията и с формичката изрежете бисквити.

 

b2ap3_thumbnail_cvetni_-biscuits-3.jpg



* Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Намажете цветята с белтък. Той ще слепи листата им и ще ги направи гладки. По желание поръсете с кристална захар за заскрежен ефект. Изпечете ги на по-долно ниво във фурна, загрята на 170* за около 12-15 минути. Печейки по-долу ще предпазите бисквитите от прегаряне отгоре и така цветовете ще се запазят свежи. Поднесете към кафе или чай. Прияти занимания! 

 

b2ap3_thumbnail_cvetni_-biscuits-4.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Mариана Иринчева Сряда, 08 Май 2019

    Ани, невероятна си! Поздравления за поредният ти шедьовър! :*

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 09 Май 2019

    Благодаря ти, Марианка. Аз съм Йоли, но предполагам, че е неволна грешка. Много се радвам, че ти харесаха!

  • Гост
    Ивелина Четвъртък, 16 Май 2019

    Мисля, че е имала предвид "ами" - като възклицание. Просто една буква е сгрешена. Сладките са прекрасни : ) Поздрави!!!

  • Гост
    Ивета Четвъртък, 09 Май 2019

    За първи път виждам такива красиви бисквити. Определено ще пробвам да ги направя и аз!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 09 Май 2019

    Благодаря, Иве. Много ще се радвам да опиташ и да ти харесат, разбира се.

  • Гост
    Марияна Петък, 10 Май 2019

    Прекрасни са Йоли! Пак ме вдъхнови .

  • Yoli
    Yoli Събота, 11 Май 2019

    Много ти благодаря, Марианка. Радвам се, че ти харесаха!

  • Гост
    Цвети Петък, 10 Май 2019

    Чудесна рецепта!Ядливите цветя навсякъде ли можем да ги намерим или стават просто обикновенни такива от саксия (теменужки, виолетки и др.) Със сигурност ще опитам рецептата. Изглеждат ефектни и съм сигурна, че са и вкусни :)

  • Yoli
    Yoli Събота, 11 Май 2019

    Цвети, тези бисквити са си тъкмо за твоето цветно име! Ще се радвам да ги опиташ. Ароматно е тестото заради лавандулата, а цветята отгоре нямат принос за това. Те са само за фасон, тъй да се каже. Навсякъде в природата можеш да си набереш цветя, както и в саксиите. В градинките също. Разбира се, да не са от най-замърсените улици в големите градове, но ако ме питаш, чак толкова нищо не пречи. Измиваш ги в купа с вода, изсушаваш ги върху кърпа и готово. Наистина има много възможности. Само листа мента, маточина и парички да сложш, пак стига. Благодаря ти.

  • Гост
    Elena Понеделник, 13 Май 2019

    Йоли,
    страхотни бисквити с ядливи цветове.Ползвам ядливи цветове редовно в моята кухня.Така,че за мен е напълно нормално да се включват в рецепти.А тези бисквити са толкова красиви и изящни.
    Поздрави сърдечни !

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 13 Май 2019

    Многоти благодаря, Ели! Радвам се, че ти харесаха. Много мил коментар си ми оставила!

  • Гост
    Мария Андреева Сряда, 22 Май 2019

    Чудесно изглеждат !!
    Истински шедьовър!!!
    Невероятна си Йоли!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Май 2019

    Благодаря от сърце, Мария! Много се радвам, че ти харесаха!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 25 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus