Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6096
  • Печат

Ципура по средиземноморски

 

b2ap3_thumbnail_bream_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 ципури
чери домати
зелени и черни маслини
1 лимон
сол на вкус
4 с.л. зехтин

За пестото

1 връзка босилек
2 скилидки чесън
20 г пармезан
1 с.л. кедрови ядки
4-5 с.л. зехтин
сол на вкус

Приготвяне

* Сложете в блендер всички продукти за пестото и смелете на не много фина паста.

* Почистете рибите и ги посолете. Направете диагонални разрези само от едната им страна. Напълнете ги с резенчета лимон и песто.

 

b2ap3_thumbnail_bream_3.jpg

* Загрейте фурната на 180*. Сложете ципурите в тавичка, а около тях доматчета и маслини колкото вие прецените. Полейте със зехтин и изпечете ястието за около 20 - 25 минути. Да ви е сладко!

* Ципурата е приготвена в невероятната чугунена тавичка за риба на LAVA. Горещо препоръчвам на всички техните съдове. Всеки един заслужава внимание!

 

b2ap3_thumbnail_bream_2.jpg

b2ap3_thumbnail_Piccadilly_logo_white_green_red_cart_20150807-094343_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: босилек лимони песто риба

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Elena Петък, 07 Август 2015

    Много оригинално предложение за ципура, Йоли.Съдът , в който е поднесена също е много красив, идеално е съчетано всичко.Чедесни снимки !
    Слънчеви августовски дни !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 08 Август 2015

    Благодаря ти Ели. Нека ти кажа за този съд. Това е чугунена тавичка на фирма Лава. Казвам го, защото съдовете им наистина са великолепни! Имам и тенджера, страхотна е. Тежи 100 кила, но готви феноменално. Заслужава си човек да има един-два чугунени съда в кухнята.

  • Gogolina
    Gogolina Петък, 07 Август 2015

    :) Любима рибка :p
    Хапваме си я поне веднъж седмично :p
    Приготвила си я по най-вкусният начин Йоли :D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 08 Август 2015

    Благодаря Дани. Там при вас има страхотни риби! Понякога така ти завиждам....

  • Гост
    Таня Донева Събота, 08 Август 2015

    Стахотна вкусотия! Ми че то, каквото и да сготвиш все така ми се струва, че ако седна на порция от твоите гозби, пръстите ще си изям!
    Аз изобщо не експериментирам с риба, ръсвам сол, черен пипер и някаква подправка и пека във фурната или на грил тигана, но приготвена по този начин със сигурност е друга работа..., ще опитам
    Поздрави, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 10 Август 2015

    Ще се радвам да опиташ, Танче. Ако обичате средизамноморските вкусове ще ви хареса. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Eva Toneva Неделя, 09 Август 2015

    Дори най-нефотогеничната храна, като тази, изглежда изключително апетитна, а знам, че е и толкова вкусна!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 10 Август 2015

    Абе грозничка е за снимки, милата. Наистина трудно се снимат рибите. Благодаря Евка.

  • Гост
    Lita Понеделник, 24 Август 2015

    Видях рецептата отпечатана във вчерашния брой на вестник Труд и снощи я пробвах - получи се уникално вкусно. Всички съставки така добре си пасваха. Всички много я харесаха, а салатата и гарнитурата изостанаха :D
    Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    Много се радвам, Лита. Да ви е сладко на всички! Благодаря ти за доверието и коментара.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 21 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus