Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1730
  • Печат

Царевички

b2ap3_thumbnail_corn_1.jpg

 

Продукти за 12 хапки

2 сварени царевици
2 глави стар лук
2 с.л. брашно
3 - 4 с.л. олио
150 г бяло саламурено сирене
1 - 2 с.л. кисело мляко
1 скилидка счукан чесън
1 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус

 

b2ap3_thumbnail_corn.jpg

 

 Приготвяне

* Нарежете лука на полумесеци и го посипете с брашното. Размесете за да полепне навсякъде. Сложете лука в сито за да отстарите излишното брашно. Изпържете го в олиото до златисто и хрупкаво. Отцедете върху кухненска салфетка. Посолете и поръсете с черен пипер.

* Настържете сиренето на фино ренде. Подправете го с чесъна и магданоза. Разбъркайте го с млякото за да получите гладък гъст крем.

* Изпържете за кратко царевиците в мазнината, която е останала от пърженето на лука. Нарежете всяка на по 6 кръгчета.

* Подредете ги в плитка равна чиния или дъска. Върху всяко кръгче царевица сложете крем от сирене и гарнирайте с лук. Да ви е сладко!

* Ако не искате да пържите лука може да го изпечете на грил. Царевицата също. Но пърженият лук е много вкусен и ви го препоръчвам. Ако искате лука да е с по-нежна консистенция не слагайте брашно. Така ще стане задушен и мек. А ако го обичате по-хрупкав  може вместо брашно да го оваляте в царевичен грис, тоест в качамак. Овкусете сиренето с любимите си подправки. Чудесно би се получило с крем сирене или фина извара. Благодаря на Вики от Малко Дряново за чудесната идея за тези царевични хапки. Непременно се заредете със салфетки. Царевичките се хапват с ръка.

 

b2ap3_thumbnail_corn_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: лук сирене хапки царевица

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 25 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus