Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1538
  • Печат

Трюфели с греяно вино

b2ap3_thumbnail_truffeln_01.jpg

 

 Продукти за 20-30 броя

250 мл силно червено вино
настъргана кора от 1 портокал
1 пръчка канела
1 звездичка звезден анасон
3 шушулки кардамон
2-3 гвоздейчета карамфил
ванилия
400 г бял шоколад
30 г меко масло
1 с.л. ром или ромова есенция
20-30 печени обелени безсолни лешници
червена захар за овалване

 

b2ap3_thumbnail_truffeln_03.jpg

 

Приготвяне

*  Налейте виното в малка тенджерка и го смесете с всички подправки. Варете до редуциране на 80-85мл. Прецедете.

* Залейте шоколада с горещата винена редукция и прибавете маслото и рома. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Оставете крема за няколко часа в хладилника за да се стегне добре.

*  От стегнатата шоколадова маса направете топчета като в средата на всяко сложите по един лешник.Оваляйте бонбоните в червена захар и съхранявайте в хладилник.

 

b2ap3_thumbnail_truffeln_00.jpg

 

Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_truffeln_02.jpg

 

Източник : Genuss

  След като сместа се охлади, ако не  ви се стори достатъчно гъста за бонбони, значи, че виното е дошло малко в повече. Не се притеснявайте, просто я затоплете отново и добавете още малко шоколад. Той ще я сгъсти почти веднага.

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа сладки трюфели

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Гергана Вторник, 10 Март 2015

    Здравей, Йоли! Исках да те питам за виното, от 250мл трябва да стане 80мл или да стане 170мл (250-80)? Аз ги направих по първия начин (с 80мл) вино , но имаха много натрапчив вкус и си мисля дали не съм объркала нещо аз. Освен това като извадих сместа от хладилника след 3 часа беше доста твърда, така ли трябва да е? Голям фен съм ти :) Гери

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 10 Март 2015

    Здравей Гери. Благодаря ти за милите думи и доверието. Да, определено имат натрапчив вкус. Рецептата е немска, а знаеш, че те много си обичат греяното вино по Коледа. Не е много по наш вкус и тези бонбони не биха се харесали на всеки. Точно си разбрала, виното се редуцира до 85 мл, е , приблизително де. Не е нужно чак да се мери внимателно. Сместа трябва да е твърда в хладилника за да може после на стайна температура да се отпусне и бонбоните да станат меки само при ядене, но не и да се разпадат. Такива са си, нищо не си объркала. Благодаря ти още веднъж.

  • Гануша
    Гануша Вторник, 10 Март 2015

    Благодаря за бързия отговор :) Явно не са моите бонбони :) Направих и тези с ананас и кокос, те много ми харесаха, въпреки че не сложих ананас, понеже нямах.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus