Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3378
  • Печат

Трюфели от пилешки дробчета

 

b2ap3_thumbnail_truffle_1-d.jpg

 

 Продукти за 12- 14 трюфела

250 г пилешки дробчета
1 обелена и почистена кисела ябълка
1/2 главичка кромид лук
2 с.л. масло
1 с.л. бренди
1/2 ч.л. суха мащерка, сол и черен пипер на вкус
2-3 с.л. заквасена сметана и 3 с.л. прясно мляко
Счукан суров шам фъстък за овалване
Лют пипер за овалване

 

b2ap3_thumbnail_truffle-d.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете лука и ябълката на кубчета и ги задушете в маслото. Прибавете дробчетата и мащерката  и гответе 5-6 минути. Сипете брендито и фламбирайте.
 
*  Прехвърлете всичко в тесен  и висок съд  и пасирайте като постепенно добавяте по малко сметана и мляко. Овкусете със сол и пипер.Трябва да получите крем с гъстотата на кексово тесто. 
 
* Оставете сместа да се охлади добре. Оформете малки топчета и ги оваляйте в шам фъстъка, примесен с малко лют пипер. Сервирайте с препечени филйки и зелена салата.
 

b2ap3_thumbnail_truffle_2-d.jpg

 

* Може да оваляте трюфелите и в леко запечени филирани бадеми, както и в други ядки по ваш  избор. Да ви е сладко! 

 

b2ap3_thumbnail_truffle_4.jpg

b2ap3_thumbnail_truffle_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus