Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5187
  • Печат

Три бързи предястия

 


   Искам да ви предложа няколко варианта за бързи и вкусни предястия. Приготвят се много лесно, изискват малко време, удобни са да се направят предварително и да се запекат в момента преди сервиране. Сами разбирате, че всеки от вас може да експериментира с продуктите в зависимост от вкуса и най-вече от това, какво е останало в хладилника. Вариантите са безкрайни. Просто дайте воля на въображението си и винаги ще имате отличен резултат.


ПРЕДЯСТИЕ С ГЪБИ И СИНЬО СИРЕНЕ




Продукти за 4 порции

1 малка главичка стар лук
2 скилидки чесън
2 с.л.зехтин
4 пресни печурки
4 с.л.бяло вино
4 с.л.квасена сметана
4 с.л.натрошено синьо сирене
сол и бял пипер на вкус

Приготвяне

* Нарежете на ситно лука и чесъна и го запържете в зехтина.Прибавете гъбите,нарязани на филийки и ги сотирайте за 2-3 минути. Налейте виното и гответе на силен огън докато течността се изпари напълно.Подправете на вкус със сол и пипер.След като гъбите изстинат прибавете сиренето и сметаната. Разбъркайте леко и внимателно и разпределете сместа в огнеупорни купички за крем карамел или брюле,п редварително намазани с масло и поръсени с галета.Запечете предястието в силна фурна за 8-10 минути и сервирайте със сух или препечен хляб.



 КРЕМ-ПОЛЕНТА С ПИЛЕ И СУШЕНИ ДОМАТИ




Продукти за 4 порции

1 каф.ч. царевичен грис за качамак
2 ч.ч. прясно мляко
70 г масло
сол и черен пипер на вкус
4 с.л. накъсано бяло месо от варено или печено пиле
4 резенчета сушени домати
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. розмарин
2 с.л. зехтин
настърган пармезан

Приготвяне

* Кипнете млякото с маслото и солта. На тънка струйка прибавете постепенно качамака като бъркате непрекъснато. След като се сгъсти намалете огъня и варете няколко минути. Ако е необходимо разредете с още мляко докато получите каша с консистенцията на рядко кексово тесто. Всъщност гъстотата на полентата зависи изцяло от вашия вкус. Направете я така, както я обичате най-много.

* Накиснете доматите за 15 мин. във вряла вода, изцедете ги и ги нарежете. Запържете пилешкото в зехтина, добавете чесъна и розмарина, а накрая доматите. Подправете със сол и пипер.

* Намажете същите купички като в предната рецепта с масло, посипете с галета и сипете 2 с.л.от полентата. Върху нея сложетепо 1 с.л. от пилешкото и запечатайте до горе с полента. Посипете с пармезан и запечете купичките в гореща фурна за няколко минути до порозовяване.

 
 

 

ОБЛАЧЕТА
 
 
 
 
 
 
 Продукти за 4 порции

4 яйца
4 ч.л. заквасена сметана
4 ч.л. настърган кашкавал

 

 
 
 
Приготвяне

* Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг с малко сол. Намажете купичките с масло и ги поръсете с галета.

* Разпределете половината от белтъците в купичките и с малка лъжичка направете в средата им вдлъбнатина.

 



* Във всяка вдлъбнатина сипете по 1ч.л. сметана, върху нея сложете по един жълтък и покрийте с кашкавала.

 

 

 
 
 
* От останалите белтъци направете калпачета като внимавате да запечатате добре кашкавала и жълтъците.
 

 

 
 

* Сложете купичките в загрята фурна на най-ниското ниво. Печете 3-4 минути или докато белтъка придобие приятен загар.Сервирайте с препечени филийки. Да ви е сладко!

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Анна Кожухарова Четвъртък, 04 Декември 2014

    Облачета

    Йоли, здравей. Предстои ми събиране, и както винаги избирам от твоите рецепти. :) Харесаха ми Облачетата. Имам обаче един въпрос за тях- дали след като се запекат се отлепят лесно от съда, в който са. Имам предвид, дали ще е подходящо да ги направя във форма за мъфини, дали ще се отлепят лесно от формата, за да мога да ги сервирам поотделно?
    Поздрави,
    Анна Кожухарова

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Декември 2014

    RE:Облачета

    Здрасти Ани. Много приятна рецепта си избрала. Честно да ти кажа, имам известни съмнения дали ще се отлепят лесно. Имай предвид, че и жълтъка вътре е течен. Във формите за мъфини трябва да сложиш хартиени капсули и да ги намажеш с масло. Все пак, ако имаш възможност, опитай тези дни как ще се получи за да си спокойна. Рецептата е лесна и не е скъпа. Пробвай с 1 яйце и ми пиши и на мен какво е станало, че ми е любопитно. Нали знаеш, експеримента си е най-добрия учител. Май не ти помогнах много ...

    Благодаря ти за доверието и весели празници.

  • Гост
    Анна Кожухарова Петък, 05 Декември 2014

    RE:RE:Облачета

    Благодаря ти както винаги за бързия отговор. Ще пробвам, да видя дали ще стане и ще ти кажа какво се е получило. Така или иначе си набелязах и други от твоите предястия, така че дори да не се получи това-ще направя друго. Весели празници и на теб! Поздрави, Анна Кожухарова

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 05 Декември 2014

    RE:RE:RE:Облачета

    Благодаря ти Ани. Успех с облачното време. И още веднъж, весели празници.

  • Гост
    Анна Кожухарова Понеделник, 22 Декември 2014

    RE:RE:RE:RE:Облачета

    Йоли, здравей отново, така и не направих облачетата, за предястие направих твоите хруски, които се харесаха много на всички. А за десерт направих малиновия ти терин, само че с портокали. Стана невероятно вкусен, както всички твои рецепти, които съм пробвала. :) Сега ми предстои да се подготвя за гости на Коледа...И отново опирам до теб- за десерт ще направя пак същия терин, иска ми се обаче отгоре да го украся със сметана. Помня, че някъде беше писала от къде може да се намери хубава млечна сладкарска сметана /върти ми се из главата че беше казала, нещо за Лидл/. За това реших да те питам направо тук каква сметана използваш и то кой магазин.Аз съм от Пловдив и да ти кажа тук в нашите магазини намирам само растителна, единствената млечна която има е на Президент. Ако се наложи ще поръчам от София да ми донесат...
    Благодаря ти отново за това, че винаги си толкова отзивчива на всички мои въпроси...:D
    Поздрави,
    Анна Кожухарова

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 22 Декември 2014

    ЗДравей Ани. Много ти благодаря за доверието. Радвам се, че си направила терина. Няма начин да не намериш сметана в Пловдив. Отиваш в Лидл и си купуваш сметана от там. В червени картонени кутии от 200 мл е, на марка Пилос, 30 % масленост. Като я разбиваш трябва да е много добре охладена. Първо разбий малко сметаната докато стане като палачинково тесто, след това сложи 1-2 с.л. пудра захар и ванилия и доразбий. Имай предвид, че като всяка млечна сметана, ако я преразбиеш ще се отдели маслото от водата в нея и ще се пресече. Не става много гъста като растителната, а по-скоро нежен и пухкав крем. Точно поради тази причина за млечната сметана се продават стабилизатори в пакетчета. Фиксатори по-точно казано. Може да потърсиш, ако решиш. Благодаря ти отново и вечеси празници!

  • Гост
    Анна Кожухарова Понеделник, 22 Декември 2014

    Мерси, мерси, мерси!!! Не знам какво друго мога да кажа... :) Пожелавам и на теб топли, весели и незабравими празници! И до другия път, когато несъмнено отново ще ползвам твои рецепти! Поздрави, Анна Кожухарова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 25 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus