Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2092
  • Печат

Тортини с пушена пъстърва

 

 

 

Продукти

250 г филе от пушена пъстърва
1 малка глава лук
2 скилидки пресован чесън
250 г заквасена сметана
1 пакетче желатин (10 г)
сок от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

6 бр.сирене за тост на листчета

За салатата с рулца от раци

1 малка опаковка рулца от раци
2 скилидки пресован чесън
сок от 1/2 лимон
3-4 с.л. майонеза
копър
сол и черен пипер на вкус

За подложката

4 сварени картофа
2 пера пресен лук
сок от 1/2 лимон
2-3 с.л. заквасена сметана
сол на вкус



Приготвяне

* Пасирайте на гладко пюре рибата , лука и чесъна. Разтворете на водна баня желатина в малко вода и го прибавете към рибата. Разбийте сметаната и я смесете с рибното пюре. Овкусете с лимонов сок , сол и черен пипер. Намокрете малки купички с вода и разсипете в тях муса. Напълнете ги до половината и ги оставете в хладилника да се желират.

* Нарежете на ситно рулата от раци и ги смесете с останалите продукти за салатата.

* Намачкайте с вилица сварените картофи и ги смесете с останалите продукти за подложката.

* Върху желираният мус поставете листче сирете, върху него от рачешката салата и най-отгоре картофи. До сервиране съхранявайте в хладилника. Преди поднасяне обърнете муса в чинийки и гарнирайте с резенче лимон. Да ви е сладко!


Сготвено от мен и снимано от списание Brava Casa

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли предястия риба

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 18 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus