Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2719
  • Печат

Топъл камамбер с ябълки

 

b2ap3_thumbnail_kamamber1.jpg

 

Продукти за 4 порции

8 листа кори за баница
4 с.л. стопено масло
2 кисели ябълки
1 с.л.мед
2-3 с.л. червено вино
2 с.л. балсамов оцет
1 гвоздейче карамфил
2 щипки канела
1 с.л. масло
100 г запечени ядки по избор
2 с.л. стафиди
4 малки бучки камамбер или друго подходящо меко сирене

 

b2ap3_thumbnail_kamamber_1.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете ябълките на кубчета и ги задушете на слаб огън с виното и подправките. След като леко омекнат засилете котлона за да се изпари алкохола напълно. Сипете маслото, меда и оцета и бъркайте докато леко се карамелизират. Отстранете от огъня и добавете начупените ядки и стафидите. Оставете ябълките да се охладят.

* За всяка порция сложете по две кори за баница една върху друга като намажете помежду им с малко масло. Върху корите сложете сиренето и разпределете отгоре ябълковата смес на купчинки.

 

b2ap3_thumbnail_kamamber2.jpg

 

 * Завийте всичко добре с корите на топка като се стараете краищата да са подгънати под сиренето. Намажете с масло и запечете ястието до зачервяване. Поднесете топло, но не горещо с хубаво червено вино. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_kamamber3.jpg

 

b2ap3_thumbnail_kamamber4.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: камамбер предястия

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus