• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1895
  • 0 коментара
  • Печат

Тиквени бонбони

 


Продукти

200 г тиква-цигулка
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. вода
кората от 1 лимон
2-3 зърна бахар
2-3 семена кардамон
канела на вкус
ванилия

100 г черен шоколад


Приготвяне

Смесват се водата,виното,захарта и подправките и се варят 5 мин.Нарязва се тиквата,без да се бели на еднакви резени - дебели около 1,5 см.Тиквата се пуска във врящия сироп и се вари на тих огън докато омекне.Проверява се дали е сварена с клечка за зъби.Не трябва да се преварява,за да не загуби форма при нарязването. Когато е готова,тиквата се оставя да изстине в сиропа,а след това се отцежда върху домакинска хартия.С малки формички се изрязват бонбони.





Шоколадът се разтапя на водна баня, всяко парченце тиква се потапя в него и се оставя да стегне върху решетка, хартия за печене или алуминиево фолио.





 Украсяват се по желание с бял шоколад и се оцветяват с различни бои.


 

 

 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 14 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus