Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1288
  • Печат

Тиквени бонбони

 


Продукти

200 г тиква-цигулка
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. вода
кората от 1 лимон
2-3 зърна бахар
2-3 семена кардамон
канела на вкус
ванилия

100 г черен шоколад


Приготвяне

Смесват се водата,виното,захарта и подправките и се варят 5 мин.Нарязва се тиквата,без да се бели на еднакви резени - дебели около 1,5 см.Тиквата се пуска във врящия сироп и се вари на тих огън докато омекне.Проверява се дали е сварена с клечка за зъби.Не трябва да се преварява,за да не загуби форма при нарязването. Когато е готова,тиквата се оставя да изстине в сиропа,а след това се отцежда върху домакинска хартия.С малки формички се изрязват бонбони.





Шоколадът се разтапя на водна баня, всяко парченце тиква се потапя в него и се оставя да стегне върху решетка, хартия за печене или алуминиево фолио.





 Украсяват се по желание с бял шоколад и се оцветяват с различни бои.


 

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus