• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4536
  • 5 коментара
  • Печат

Тиквена супа с кокосово мляко

b2ap3_thumbnail_Pumpkin_-soup_2.jpg

 

Продукти 

800 г тиква
400 г моркови
1 глава лук
малко парче пресен джинджифил - около 5 см
2 с.л. масло
3 с.л. зехтин
1 литър зеленчуков бульон
200 мл кокосово мляко
сок от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
тиквени семки за гарниране

 

b2ap3_thumbnail_Pumpkin_-soup_1.jpg

 

Приготвяне

* Почистете тиквата, морковите и джинджифила и ги нарежете на кубчета, а лука на ситно.

* Запържете всичко в двата вида мазнина и налейте бульона. Варете докато зеленчуците омекнат и пасирайте до гладкост с пасатор.

* Налейте кокосовото мляко и подправете с лимонов сок, сол и пипер. Гответе супата още пет минути и ако е нужно разредете с малко вода.

* Поднесете я топла, гарнирана с тиквени семки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Pumpkin_-soup.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Марияна Иванова Четвъртък, 01 Ноември 2018

    Йоли,каква е питката до супата.

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 01 Ноември 2018

    Марияна, мисля, че бяха зехтиновите крекери, но тестото изпечено на цяла кора и после начупено. Ще намериш рецептата при тестените, ако решиш да ги пробваш. Благодаря ти!

  • Гост
    Мврияна Иванова Петък, 02 Ноември 2018

    Благодаря сърдечно и за рецептата, и за свекавичния отговор. Обичам блога ти, ти си мойто вдъхновение за сладката му част, а то трябвало да погледна и другата,де...ееее

  • Гост
    Deko Сряда, 02 Януари 2019

    Здравей,

    А може ли да се замени кокосовото мляко с друго ?

  • Yoli
    Yoli Сряда, 02 Януари 2019

    Здравей и от мен. Всичко може да се замени с друго. Храната е изцяло въпрос на вкус. Не те съветвам да ползваш прясно мляко, тъй като супата ще стане много сладка. Самата тиква има висока захарност и млякото ще подсили това. Или смеси по равно прясно и кисело мляко. Това е, ако искаш изобщо да ползваш мляко като заместител на кокосовото. А иначе бих ти предложила да сложиш 100 г натурално крем сирене и вода, колкото да се разреди супата до желана от теб гъстота. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 17 Февруари 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus