Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1486
  • Печат

Тиква с песто и прошуто

 

b2ap3_thumbnail_Hokkaido_-pumpkin.jpg

 

Продукти за пестото

1/2 връзка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка пресен лук
30 г суров шам фъстък
30 г сурови белени бадеми
4 -5 с.л. зехтин
1 - 2 с.л. балсамов оцет
20 г настърган пармезан
сол на вкус

 

b2ap3_thumbnail_Hokkaido_-pumpkin_1.jpg

 

Още ... 

1 малка тиква Хокайдо
зехтин
8 - 10 зелени маслини с бадем
8 - 10 листчета сурово пушена шунка
пресен босилек за гарниране

 

b2ap3_thumbnail_Hokkaido_-pumpkin_3.jpg

 

Приготвяне

* За пестото сложете в блендер всички нужни продукти и пасирайте.

* Нарежете тиквата на половина, а след това на 8 или 10 резена, в зависимост от дебелината, която желаете. Посолете и леко намазнете със зехтин.

* Подредете резените в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с песто и ги изпечете за 20 минути в загрята на 200* фурна. По време на печенето може да ги намажете още веднъж с песто.

* Сервирайте резените тиква с пушена шунка и зелена маслина. Добавете още малко сос песто. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Hokkaido_-pumpkin_4.jpg

 

Досега винаги съм приемала тиквата за част от нещо сладичко. Е, открих истинската и прелест във вид на солено предястие. Много ароматно, пикантно и вкусно. Отне ми много малко време за приготвяне и изпичане. На мен много ми хареса, надявам се и на вас да ви допадне!

 

b2ap3_thumbnail_Hokkaido_-pumpkin_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия тиква

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 23 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus