Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1549
  • Печат

Терин с касис

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-Terrine_7.jpg

 

Продукти

200 мл прясно мляко
200 г бял шоколад
1 ч.ч. течна сладкарска сметана
150 г захар
1 ванилия
15 г желатин (1 1/2 пакетче)
5 бишкоти
1 ч.ч. касис

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-Terrine_5.jpg

 

* Загрейте млякото заедно със захарта. Сипете в него шоколада и бъркайте докато се стопи. Отгоре поръсете желатина и разбъркайте добре. Не е нужно да го разтваряте предварително. От топлината на млякото той ще се разтвори напълно. Оставете крема добре да се охлади и да започне леко да се стяга.

* Разбийте сметната с ванилията и я разбъркайте с крема.

* Намокрете кексова форма с малко вода и сипете половината от крема. Загладете и подредете бишкотите. В случая моите са напоени с малинов сироп, но вие може да ползвате и друг по ваш вкус.

* Върху бишкотите сложете половината от касиса. Не съм обработвала плодовете термично за да са натурални и свежи. Покрийте ги с останалия крем, загладете и приберете в хладилника поне за 5 - 6 часа.

* Обърнете формата в подходяща чиния като преди това я потопите за кратко в гореща вода.

* Гарнирайте сладкиша с касис и свежа мента. Поднесете студен. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-Terrine_6.jpg

 


* Всъщност не би трябвало да нарека сладкиша терин, тъй като не е в продълговата форма, а в кръгла. Формата ми за терин беше заета с малиновия, а вие сами преценете в какво да го направите. Може да замените касиса с друг плод или микс плодове, които обичате най-много.

 

b2ap3_thumbnail_raspberry_-Terrine_8.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: сладкиши терин

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus