Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3033
  • Печат

Тарталети с тиквички и песто от сушени домати

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_-tartlets_2-d.jpg

 

    Искам да ви запозная с няколко читателски рецепти от страницата във Фейсбук на 24 Kitchen, спечелили кулинарната игра "Предизвикателство в кухнята". Имах честта и удоволствието да ги приготвя в предаването "Домашни рецепти с Йоли". Ето и една от тях! Чудесните тарталети на Станка Стоянова! Ето тук може да видите оригиналната рецепта на Таня.

Продукти за 4 големи тарталети или 1 голям тарт

За тестото

150 г пълнозърнесто брашно
50 г масло
50 мл леденостудена вода
1 ч.л. винен оцет
1/2 ч.л. сол

За пестото от сушени домати

200 г сушени домати
2 скилидки чесън
сол на вкус
2 стръка пресен риган
10 листа пресен босилек
40 г пармезан
1 ч.ч. зехтин

За гарниране

2 тиквички
100 г кашкавал
розмарин

Приготвяне

*  В купа сипете брашното и солта, добавете студеното масло, нарязано на кубчета, и с ръце оформете трохи. Добавете водата и оцета, най-добре на части. Размесете с ръце, докато получите топка тесто.

*  За пестото накиснете сушените домати в гореща вода докато омекнат. Прецедете и ги поставете заедно с останалите продукти в блендер. Пасирайте. След това, ако ви остане от пестото, може да го съхранявате в хладилник.

* Измийте тиквичките и с широка белачка за зеленчуци нарежете тънки ленти. Настържете кашкавала на едро ренде.

* Разстелете готовото тесто в по-големи форми за тарталети (диаметър 10 см), постлани с хартия за печене. Намажете с песто от сушени домати и поръсете обилно с настърган кашкавал.

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_-tartlets.jpg

 

* Сложете лентите тиквички, завити като рози, и ги посолете.

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_-tartlets_1.jpg

 

* Поставете формите в тава и изпечете в предварително загрята фурна на 200* за около 20 - 25 минути. Сервирайте тарталетите поръсени с пресен розмарин. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_-tartlets_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: безмесни ястия тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 26 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus