- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 5901
- 13 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Тарама хайвер
Още в първата публикация, в която ви представих пасатора Philips Avance обещах, че ще направя тарама хайвер и ще напиша рецептата. Всъщност никога не съм го правила по точни пропорции на продуктите, а така, както го правеше баба и днес майка ми - "на око". За да нямате трудности, ще се опитам да напиша по-прецизно рецептата откъм количествата на продуктите.
Използвах три от приставките на пасатора, за да стане хайвера максимално гладък и пухкав. Ето и самата рецепта:
Продукти:
1 пълна с.л. шаранов тарама хайвер ( около 40г )
1 малка главичка нарязан лук
средата на 1 дебела филия бял хляб
300 мл слънчогледово олио
лимонов сок на вкус
Приготвяне:
* Сложете в малката приставка за рязане на пасатора Philips Avance хайвера и лука. Налейте съвсем малко олио и смелете фино като натиснете докрай бутона Speed Touch.
* Накиснете хляба във вода и след като омекне го изстискайте много добре. Сложете го в купа и прибавете хайвера и лука. С пасатора смелете всичко докато получите гладка каша. Целта е да се усещат колкото се може по-малко неразпукани зрънца хайвер и трохи хляб.
* С телената бъркалка на пасатора Philips Avance започнете да разбивате хайвера, като на тънка струйка непрекъснато прибавяте мазнината. Наистина трябва да я прибавяте внимателно за да не се пресече хайвера. Разбивайте на по-ниски обороти като контролирате скоростта, натискайки по-леко бутона Speed Touch. Бъркайте докато хайвера поеме цялата мазнина. Овкусете с лимонов сок и сервирайте с препечени филийки. Да ви е сладко!
Ако искате да се разхладите в горещите следобеди, вижте една рецепта за сладолед, който направих с пасатора Philips Avance.
Коментари
-
Неделя, 21 Юни 2015
Обичам да те чета, обичам стила ти, обичам снимките ти и невероятния ти усет за хармония и красота, умело съчетани с много вкус! Обичам те, мила, моя!
· Yoli харесват коментара. -
Неделя, 21 Юни 2015
мила Йоли,
Много ме зарадва с тази рецепта! Още сега ще си я направя. Отдавна чакам и се надявам да споделиш с нас рецепта за тарама хайвер! Ммммммммммм, нямам търпение вече да е готов. Докато стане моя ще си открадна огромно количество от твоя.
Поздрави и усмивки· Yoli харесват коментара. -
Неделя, 21 Юни 2015
Ах, Йоли! Вкусно и поднесено така красиво!!! До сега купувах Тарама салата/хайвер от един руски магазин, но сега ще мога сама да си го приготвям, стига да намеря къде продават самия шаранов хайвер. Направо ми се иска да си гребна от твоя на снимката или да схрускам този на филийката! Пак си сътворила вкуснотия и си я поднесла по най-красивия възможен начин!
· Yoli харесват коментара. -
Петък, 03 Юли 2015
В Щатите ми го дават безплатно в рибния магазин. Ще пробвам тази рецепта, ще е сполучлива !
· Yoli харесват коментара. -
Вторник, 15 Декември 2015
Здравейте, и аз съм Ви фен още от първите ви предавания. Исках да споделя, че това е и на моята майка рецептата за тарама хайвер, но хляба е заместен с пресован като за пюре сварен картоф. Става също много хубаво, може да пробвате и така, щом сте любители на хайвера! А аз ще пробвам Вашият вариант!
· Yoli харесват коментара.
Пека една баница с мая в момента и си помислих как ще върви този хайвер на топло залъче, мммм
Чудесна идея!
Благодаря, Йоли!