Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4696
  • Печат

Тарама хайвер

 

b2ap3_thumbnail_caviar_3.jpg

 

   Още в първата публикация, в която ви представих пасатора Philips Avance обещах, че ще направя тарама хайвер и ще напиша рецептата. Всъщност никога не съм го правила по точни пропорции на продуктите, а така, както го правеше баба и днес майка ми - "на око". За да нямате трудности, ще се опитам да напиша по-прецизно рецептата откъм количествата на продуктите.

   Използвах три от приставките на пасатора, за да стане хайвера максимално гладък  и пухкав. Ето и самата рецепта:

Продукти:

1 пълна с.л. шаранов тарама хайвер ( около 40г )
1 малка главичка нарязан лук
средата на 1 дебела филия бял хляб
300 мл слънчогледово олио
лимонов сок на вкус

 

b2ap3_thumbnail_caviar_2.jpg


Приготвяне:


* Сложете в малката приставка за рязане на пасатора Philips Avance хайвера и лука. Налейте съвсем малко олио и смелете фино като натиснете докрай бутона Speed Touch.

 

b2ap3_thumbnail_caviar_1.jpg


* Накиснете хляба във вода и след като омекне го изстискайте много добре. Сложете го в купа и прибавете хайвера и лука. С пасатора смелете всичко докато получите гладка каша. Целта е да се усещат колкото се може по-малко неразпукани зрънца хайвер и трохи хляб.
* С телената бъркалка на пасатора Philips Avance започнете да разбивате хайвера, като на тънка струйка непрекъснато прибавяте мазнината. Наистина трябва да я прибавяте внимателно за да не се пресече хайвера. Разбивайте на по-ниски обороти като контролирате скоростта, натискайки по-леко бутона Speed Touch. Бъркайте докато хайвера поеме цялата мазнина. Овкусете с лимонов сок и сервирайте с препечени филийки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_caviar_4.jpg


  Ако искате да се разхладите в горещите следобеди, вижте една рецепта за сладолед, който направих с пасатора Philips Avance.

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Таня Донева Неделя, 21 Юни 2015

    Пека една баница с мая в момента и си помислих как ще върви този хайвер на топло залъче, мммм
    Чудесна идея!
    Благодаря, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Юни 2015

    А, и аз няма да откажа от баницата ти с мая. И без хайвер ще я хапна с удоволствие. Като знам пак какво чудо ще направиш ...

  • Гост
    Eva Toneva Неделя, 21 Юни 2015

    Обичам да те чета, обичам стила ти, обичам снимките ти и невероятния ти усет за хармония и красота, умело съчетани с много вкус! Обичам те, мила, моя! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Юни 2015

    Ами и тук да кажа, какво съвпадение! Аз пък всичко твое обичам. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Христина Неделя, 21 Юни 2015

    мила Йоли,
    Много ме зарадва с тази рецепта! Още сега ще си я направя. Отдавна чакам и се надявам да споделиш с нас рецепта за тарама хайвер! Ммммммммммм, нямам търпение вече да е готов. Докато стане моя ще си открадна огромно количество от твоя.
    Поздрави и усмивки :):):):)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Юни 2015

    О, много се радвам, Хриси. Непременно ще чакам да споделиш дали ти е харесал. Благодаря ти за доверието.

  • Светулка
    Светулка Неделя, 21 Юни 2015

    Ах, Йоли! Вкусно и поднесено така красиво!!! До сега купувах Тарама салата/хайвер от един руски магазин, но сега ще мога сама да си го приготвям, стига да намеря къде продават самия шаранов хайвер. Направо ми се иска да си гребна от твоя на снимката или да схрускам този на филийката! Пак си сътворила вкуснотия и си я поднесла по най-красивия възможен начин!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 22 Юни 2015

    Светле, опитвала съм да разбивам и друг хайвер. Лично на мен никой неми допада. Може би съм свикнала с вкуса му от детството ми. Ти опитай с какъвто намериш. Знам ли какво имате в щатите? А като си дойдеш ще ти взема от Бургас. Само оттам си го купувам. Благодаря ти мила.

  • Гост
    Албена Петък, 03 Юли 2015

    В Щатите ми го дават безплатно в рибния магазин. Ще пробвам тази рецепта, ще е сполучлива !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 03 Юли 2015

    Така ли! О, Бени, това е чудесно. Разбий един хайвер по български и им вземи ума на американците. Току виж започнали да продават хайвера вместо да го подаряват. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ!

  • Гост
    Мая Вторник, 15 Декември 2015

    Здравейте, и аз съм Ви фен още от първите ви предавания. Исках да споделя, че това е и на моята майка рецептата за тарама хайвер, но хляба е заместен с пресован като за пюре сварен картоф. Става също много хубаво, може да пробвате и така, щом сте любители на хайвера! А аз ще пробвам Вашият вариант!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 15 Декември 2015

    О, каква прекрасна идея! Не само, че ще опитам, ами ще кажа и на моята майка. Много, много ти благодаря Майче! Бъди ми здрава и весели и топли празници!

  • Гост
    Мая Вторник, 15 Декември 2015

    Благодаря светли празници на теб и семейството ти!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus