Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2009
  • Печат

Таралежчета

 

 

Продукти

250 г меко масло
2 жълтъка
20 г мая
100 мл прясно мляко
120 г пудра захар
2 ванилии
500 г брашно

2 кутии обикновен локум
2 белтъка
120 г пудра захар
2 с.л.какао
150 г смлени орехи

Приготвяне

* Маслото се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците,а след това ванилията и маята,разтворена в прясното мляко. С брашното се замесва меко тесто.

* От тестото се правят топчета с различна големина. Всяко топче се прави на питка. В средата се слага парченце локум, загъва се и се моделира във формата на таралежче с издължена муцунка.

* Белтъците се разбиват на сняг. Постепенно се прибавя захарта и продължава да се разбива, докато се получи лъскав целувчен крем. Добавя се какаото.

* Таралежчетата се намазват с крем (без муцунката) и се посипват със смлените орехи.

* Поставят се в тава,постлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 170* фурна да порозовяване на муцунката. Очичките и муцунката може да направите от малко стопен шоколад. Да ви е сладко!

 

 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли орехи сладки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Деси Четвъртък, 15 Януари 2015

    Здравей, Йоли! Благодаря, че споделяш рецептите си :) Бих искала да попитам дали ще се получат таралежчетата без локум? Благодаря ти. Поздрави, Деси.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 15 Януари 2015

    Да, Деси, но ще са сухи. Не е лошо да сложиш малко гъст мармалад в тях вместо локум. Мисля, че ще са ви по-вкусни. Ще се радвам да ги опиташ. Благодаря ти.

  • Гост
    Теодора Николова Четвъртък, 18 Юни 2015

    Здравейте, може ли да ми кажете колко бройки излизат от тези сладки?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 18 Юни 2015

    ЗДравей Теди. Малко неподготвена ме хвана. не съм ги броила, но със сигурност ще излязат над 50 бр. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Лина Четвъртък, 16 Февруари 2017

    Здравей, скъпа Йоли!
    Ти си истинска вълшебница....прекланям се пред кулинарния ти талант. Бих искала да те попитам маята, когато се смеси с млякото трябва ли да се остави да шупне и после да се прибави към маслената смес или веднага щом се смеси маята с млякото се сипва при жълтъците? Предварително, Ти Благодаря за отговора...Хубав и успешен ден :-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 16 Февруари 2017

    Благодаря ти, Лина! Много си мила! Надявам се таралежчетата да ти харесат.

    Не, не е нужно изобщо да се изчаква млякото да шупне. Караш си го съвсем нормално, както е по рецепта. Едно след друго смесваш и това е. Нищо не втасва предварително.

    Благодаря ти още веднъж и да са ви сладки бисквитките!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus