Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1921
  • Печат

Сьомга със спанак

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-with_-spinach_3-d.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 котлета сьомга
4 с.л. заквасена сметана
1 кг пресен спанак
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
50 г масло
сол и черен пипер на вкус
4 листа бутер тесто

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-with_-spinach_4-d.jpg

 

Приготвяне

*  Нарежете зеленчуците и ги задушете за кратко в маслото. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Не слагайте никаква течност, плънката трябва да е суха.

*  Нарежете тестото на такива правоъгълници, че да са достатъчно големи да загърнат добре парчетата риба. Разточете го с  точилка за да не се разлисти много при печенето.

*  Върху всяко  парче тесто сложете по един котлет сьомга. Овкусете рибата със сол и пипер и намажете със сметаната. Върху нея разпределете пласт спанак, висок колкото самата риба.

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-with_-spinach-d.jpg

 

 * Намажете краищата на тестото с разбито яйце и го загърнете като ги прищипете добре. Оформете стегнати пакети. Отново намажете тестото с разбито яйце от горната страна за да има хубав цвят след като се изпече. Ако желаете може да направите решетка от тестото, която да залепите върху намазаната повърхност на тестото за още по-добър вид.

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-with_-spinach_1-d.jpg

 

 *  Изпечете ястиео в загрята на 200* фурна за 20 минути.

*  Сервирайте ястието топло. Ако е останала част от плънката я сервирайте като гарнитура. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salmon_-with_-spinach_5-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus