Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2557
  • Печат

Сьомга киш

 

b2ap3_thumbnail_quiche-_with_-salmon_3-d.jpg

 

 Продукти за тестото

220 г брашно
120 г студено масло
1/4 ч.л. сол
4-5 с.л. студена вода

 

b2ap3_thumbnail_quiche-_with_-salmon_6-d.jpg

 

Продукти за пълнежа

250 г пушена сьомга
200 г сирене Бри
1 ч.ч. броколи

 Продукти за заливката

3 яйца
125 г крем сирене
130 мл прясно мляко
300 г заквасена сметана
100 г настърган  кашкавал
сол на вкус
1/2 връзка копър

 

b2ap3_thumbnail_quiche-_with_-salmon_4-d.jpg

 

Приготвяне

* В купа сипете брашното и го разбъркайте със солта. Нарежете маслото на кубчета и ги претрийте с пръсти в брашното докато получите маслени трохи. Добавете водата и бързо омесете тесто. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете в  хладилника за 20 минути.

* Разточете тестото върху набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренесете във форма за пай като го увиете по нея. Тестото трябва да е с  около 2-3 см по-голямо от формата за да може да оформите и борд по стените и. Надупчете с вилица. Ако нямате форма за пай може да ползвате тортена форма. Постелете я с хартия за печене за да ви е по-лесно след  това да извадите киша.

* Нарежете рибата на парчерца, сиренето на кубчета, а броколите накъсайте на малки розички. Разпределете всичко върху маслената кора.

 

b2ap3_thumbnail_quiche-_with_-salmon-d.jpg

 

 * За заливката леко разбийте яйцата и добавете към тях крем сренето. Разбъркайте. Сипете сметаната и млякото, посолете и разбъркайте отново всичко до гладкост. Накрая сипете кашкавала и копъра. Залейте киша и изпечете в  загрята на 180* фурна за осоло 30-40 минути.

* Сервирайте киша леко топъл, но не горещ с чаша студено бяло вино. Наздраве и да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_quiche-_with_-salmon_5-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Ралица
    Ралица Петък, 06 Февруари 2015

    Йоли, каква е тази прелест! Разглеждам ти рецептите, за да направя примерен списък за седмицата какво да готвя, защото след малко ще пазаруваме и направо се загубих. Не знам кое по-напред. Имам един въпрос - единствената млечна сметана, която намерих е някакви италианска, без български етик и пише Culinara. Има нарисувани спагети и сметана вътре. Гъста е. Какво ще рече това? За готвене ли е? Никога досега не съм ползвала сметани и нещо не мога да ги схвана. Ще стане ли въпросната за тази рецепта?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 06 Февруари 2015

    Да, Рали, за готвене е. Не става за разбиване на пухкав крем за сладкиши. За киша и за граховата супа, за която ме питаше е чудна. Давай си съвсем смело. Ще се радвам да опиташ. Ама какво момиче си ми ти! Списък правела. Сладурана такава!

  • Гост
    Мирелла Стефанова Четвъртък, 12 Март 2015

    За сметаната :)

    Здравейте,

    Пише квасена сметана, това не е ли сметаната, която е в кофичките за кисело мляко, а не течната сметана за готвене? С каква сметана трябва да го направя? :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Март 2015

    RE:За сметаната :)

    Здравей Мирелла. Да, правилно си разбрала. Става въпрос точно за тази сметана, която е в кофички от кисело мляко, а не течна. Но ако не я харесваш направи киша с течна. Няма никакво значение, просто е въпрос на вкус. Количествата са същите и в двата случая. Ти си реши. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    Емилия Тодорова Четвъртък, 27 Октомври 2016

    с прясна сьомга?

    Здравей, мила ми феьо :-)
    Кажи ми за тази вкусотия, мога ли заменя пушената сьомга с прясна? Пробвала ли си? Дали ще се получи добре?
    Благодаря ти!
    Поздрави и целувки от мен :-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 27 Октомври 2016

    RE:с прясна сьомга?

    О, да, Еми. Разбира се! Разликата е само, че едното има пушен вкус. И с прясна става чудесно. Ще се радвам, ако ти хареса. Целувки от мен!

  • Гост
    Мария Сряда, 11 Януари 2017

    Здравей, Йоли. За тестото може ли да ползвам рецептата за киша с броколи и сирене / с овесените ядки /? Какъв размер трябва да е формата за пай и за колко порции е рецептата? Благодаря ти предварително.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 11 Януари 2017

    Здравей Мария. Да, разбира се, че можеш. Всичко може в кулинарията, нали знаеш? Винаги слагай това, което харесваш.

    Формата си е съвсем стандартна, около 24-26 см. Като форма за нормална торта е големината. И парчетата са минимум 10, но все пак зависи колко широки искаш да ги отрежеш. Може и на 8 по-широки да ги разрежеш. Много ще се радвам, ако ти хареса паят. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 18 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus