Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4615
  • Печат

Царевични курабии с орехи

 

b2ap3_thumbnail_sweet-_corn_2.jpg

 

Продукти за 20 курабии

1 яйце
80 г захар
60 г меко масло
настъргана кора от 1 лимон
ванилия
50 г едро смлени орехи
85 г царевично брашно
65 г бяло брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

За овалване

30 г едро смлени орехи
20 г царевичен грис за качамак

 

b2ap3_thumbnail_sweet-_corn_5.jpg



Приготвяне

* С бъркалка разбийте яйцето заедно със захарта. Прибавете маслото и разбъркайте на крем. Овкусете с лимонова кора и ванилия.

* Смесете заедно двата вида брашно и орехите. Изсипете ги в маслената смес и разбъркайте добре с лъжица. Оставете тестото за 30 минути в хладилника.

* В купичка смесете останалите орехи и царевичния грис. От тестото оформете топчета, оваляйте ги в сместа и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете курабиите за около 15 минути. Да ви е сладко!

Благодаря от сърце на Ивана за идеята на тези хрупкави бисквити. Оригиналната рецепта може да видите в невероятно вкусния блог "С нож и вилица в ръка".

 

b2ap3_thumbnail_sweet-_corn_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • dalia
    dalia Сряда, 18 Май 2016

    Пекат се :) така вкусно ухае, че нямам търпение да ги нападна :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 19 Май 2016

    Ани, Ани... да са ви сладки! Благодаря ти мила, надявам се да ви харесат!

  • Гост
    Богомила Четвъртък, 19 Май 2016

    Отново прекрасна рецепта:)))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 19 Май 2016

    Заслугата е на Ивана този път, Боги. Много харесах нейните курабийки и реших да ги опитам. Благодаря ти и от нейно, и от мое име.

  • Гост
    Ивана Четвъртък, 19 Май 2016

    Йоли, благодаря ти за интереса и красивата реализация на курабийките ми! Чест е за мен да присъствам с рецепта в най-красивия и вкусаен блог!
    Прегръдка с пожелание за хубав следобед!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 19 Май 2016

    Често се доверявам на рецептите ти, Иве. Знаеш, особено като почнеш да готвиш италианска кухня, мммм ...

    Благодаря ти още веднъж за чудесната рецепта! Ти си прекрасна!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 20 Май 2016

    Чудни са, Йоли! Аз така се чудя къде да пласирам едно останало ми царевично брашно тук! Благодаря за идеята на теб и Ивана! Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 21 Май 2016

    И аз заради царевичното брашно ги направих, Люси. Видя ми се много интересно. Ще се радвам, ако ти харесат и на теб. Благодаря ти Слънчо.

  • Гост
    bety Петък, 27 Май 2016

    Ей, че са хубави! Обожавам такива бисквити!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 28 Май 2016

    Благодаря Бети. Заслугата е на Ивана. Тя винаги има чудесни предложения.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 20 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus