Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2708
  • Печат

Свинско с орехи и пармезан

 

b2ap3_thumbnail_Pork_-with_-Walnuts_3.jpg

 

Продукти за 4 порции

8 свински шницела от контра филе
8 с.л. нарязани орехи
4 с.л. настърган парчезан
4 с.л. нарязан на ситно магданоз
сол на вкус
брашно за овалване
2 с.л. зехтин + 1 с.л. масло за пържене

За соса

400 г пресни гъби
1 каф.ч. бяло вино
2 стръка прясна мащерка или 2 щипки суха
сол и черен пипер на вкус

 

b2ap3_thumbnail_Pork_-with_-Walnuts_5-d.jpg

 

Приготвяне

* Изтънете шницелите с домакинско чукче и посолете.

* В купа смесете орехите, сиренето и магданоза.

* В средата на всеки шницел сипете част от плънката.

 

b2ap3_thumbnail_Pork_-with_-Walnuts.jpg

 

* Прегънете месото на две и забодете с клечка за зъби. Плънката е суха, не е нужно да завивате на руло, достатъчно е само да прегънете месото.

* Оваляйте напълнените шницели в брашно. Загрейте двата вида мазнина и изпържете месото до зачервяване и от двете страни. Извадете готовите шницели в чиния, отстранете клечките и сложете на топло докато приготвите соса.

* В останалата мазнина от пърженето сипете гъбите. Гответе няколко минути и угасете с виното. След като част от алкохола в него се изпари подправете с мащерката, сол и пипер. Опитайте на вкус. Ако е нужно може да сгъстите още малко соса с 1/2 ч.л. нишесте, разтворено с малко студена вода.

* Сервирайте пълнените шницели топли, гарнирани с гъбения сос. Да ви е сладко!

* Може да смените свинското месо с бяло пилешко или пуешко филе, както и с телешко контра или бон филе. Начина на приготвяне е същия.

 

b2ap3_thumbnail_Pork_-with_-Walnuts_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

  • Ралица
    Ралица Петък, 13 Февруари 2015

    Страхотни са. Приготвянето им беше изпитание за моите готварски способности. Първо като ги навих видях, че всичко ще се разтече при обръщането в тигана. Съответно ги боцнах с не една, а няколко клечици и приличаха на набодени войници в тигана. Не знам какво сторих, но мазнината ми загоря и не остана за сос. Котлона беше на средна степен. Опитах се да направя някакъв гъбен със сметана, но стана сладък. И хубаво ги оставих във фурната да са топли за вечеря, но съм я оставила леко вкюлчена и хубаво ги загорих ;). Децата поискаха филия с лютеница за вечеря :p. Не съм обезкуражена обаче. Смятам да ги направя пак, идеята е много мой вкус.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 13 Февруари 2015

    Разсмя ме от душа! Ама такива неволи! Рали, голяма си ми сладурана. Благодаря ти все пак, че опита. И най-вече, че не се отказваш!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus