Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2670
  • Печат

Свинско с лучен сос

 

b2ap3_thumbnail_pork_-with_-onion_-gravy_4.jpg

 

Продукти за 4 порции

400 г свинско бон филе
сол и черен пипер на вукс
брашно за овалване
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин

Продукти за соса

1 ч.ч. сушен лук
150 мл бяло вино
сол на вус
вода за разреждане
1 ч.л. масло
1 ч.л. нишесте - ако е нужно
балсамов оцет или редукция

 

b2ap3_thumbnail_pork_-with_-onion_-gravy_1d.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете месото на медальони и го овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно. Това ще спомогне за по-доброто запечатване на месото, както и за уплътняване на соса.

* Загрейте маслото и зехтина и запържете за кратко месото. Месото е много крехко, не го пържете прекомерно дълго. По 30 - 40 секунди от страна са напълно достатъчни. Извадете изпърженото месо в чиния.

* В същата мазнина сипете лука и веднага разбъркайте. Той прегаря много бързо, трябва само да се зачерви, а това става буквално за секунди. Угасете всичко с виното и оставете да поври малко за да се изпари остротата на алкохола. Долейте толкова вода, колкото сметнете за нужно. Сами определете плътността на соса така, както ще ви хареса най-много. Ако искате по-голямо количество сос добавете 1 ч.л. нишесте, размито в малко студена вода и доразредете с още вино или вода. Намалете огъня, посолете и оставете соса да покъкри няколко минути. Към края на готвенето сложете месото в соса. Гответе още 2 -3 минути. Накрая добавете маслото.

* Сервирайте медальоните топли, поляти с лучен сос и мъничко балсамов оцет или редукция. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pork_-with_-onion_-gravy_7.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Моника Неделя, 31 Май 2015

    Вкусно

    Здравей Йоли,

    Прекрасна рецепта, много лесна и изключително вкусна.
    Благодаря за хубавите рецепти.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 31 Май 2015

    Аз ти благодаря за доверието и милите думи, Вони. Много се радвам, че ти хареса това ястие. Да ви е сладко на всички у дома!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 25 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus