Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3199
  • Печат

Свинско каре със сушени плодове

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

500 - 600 г свинско контра филе
4 - 5 с.л. микс сушени плодове
1 с.л. суров шам фъстък
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. люта горчица
2 с.л. зехтин
сусам за овалване

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_3.jpg

 

Приготвяне

* Накиснете плодовете във вода за 30 минути, отцедете ги и ги нарежете на парченца. Смесете ги с шам фъстъка.

* Осолете добре месото и го поръсете с черен пипер. С остър нож с тънко острие прободете месото в средата и разширете отвора със завъртане на ножа. Напълнете полученият отвор със сушените плодове. Старайте се да ги натъпчете максимално плътно за да получите красива шарка при разрез.

* Намажете месото с малко зехтин и го запържете добре от всички страни в тиган или тенджера с незалепващо покритие.

* Смесете горчицата с останалия зехтин и намажете запърженото месо от всички страни. Оваляйте в сусам.

* Сложете месото в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 200* и печете около 30 минути. След 20 минути може да проверите готовността на месото като го прободете с върха на остър нож. Сокът, който изтича трябва да е бистър. Това означава, че месото е готово.

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_5.jpg

 

* Сервирайте месото топло с лека гарнитура. Аз го сервирах с джинджифилови моркови, леко сготвени за 5 минути в малко масло и поръсени с черен сусам.

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_4.jpg

 

* Ако желаете ястието да стане по-сочно, пригответе допълнително сос, който обичате.

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_2.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus