• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4371
  • 2 коментара
  • Печат

Свинско каре със сушени плодове

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

500 - 600 г свинско контра филе
4 - 5 с.л. микс сушени плодове
1 с.л. суров шам фъстък
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. люта горчица
2 с.л. зехтин
сусам за овалване

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_3.jpg

 

Приготвяне

* Накиснете плодовете във вода за 30 минути, отцедете ги и ги нарежете на парченца. Смесете ги с шам фъстъка.

* Осолете добре месото и го поръсете с черен пипер. С остър нож с тънко острие прободете месото в средата и разширете отвора със завъртане на ножа. Напълнете полученият отвор със сушените плодове. Старайте се да ги натъпчете максимално плътно за да получите красива шарка при разрез.

* Намажете месото с малко зехтин и го запържете добре от всички страни в тиган или тенджера с незалепващо покритие.

* Смесете горчицата с останалия зехтин и намажете запърженото месо от всички страни. Оваляйте в сусам.

* Сложете месото в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 200* и печете около 30 минути. След 20 минути може да проверите готовността на месото като го прободете с върха на остър нож. Сокът, който изтича трябва да е бистър. Това означава, че месото е готово.

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_5.jpg

 

* Сервирайте месото топло с лека гарнитура. Аз го сервирах с джинджифилови моркови, леко сготвени за 5 минути в малко масло и поръсени с черен сусам.

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_4.jpg

 

* Ако желаете ястието да стане по-сочно, пригответе допълнително сос, който обичате.

 

b2ap3_thumbnail_stuffed_-Pork_2.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Коментари

  • Гост
    Румяна Станкова Събота, 05 Януари 2019

    Това стана върха и учудващо лесно! Идва ми да те прегърна! Благодаря ти, чудесийко! Пак блеснах, благодарение на теб!

  • Yoli
    Yoli Събота, 05 Януари 2019

    Румка, мислех, че никой никога няма да го направи. Толкова ме зарадва, просто не знаеш! Благодаря ти от сърце, мила!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 20 Февруари 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus