Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3807
  • Печат

Свинско филе с патладжан и горгонзола

 

b2ap3_thumbnail_2_20150530-075021_1.jpg

 

     Втората рецепта,приготвена с пасатора Philips Avance, която искам да ви представя е основно ястие. Всъщност мога спокойно да го нарека "аламинут", тъй като се приготвя бързо и лесно. Ястието е напълно импровизирано от мен. Реших да съчетая няколко продукта, които обичаме у дома и като краен резултат се получи нещо много вкусно. Синът ми беше очарован, а нали знаете, че за един родител няма по-важно от това, детето му да е доволно. Ще споделя рецептата с вас. Надявам се да я опитате и харесате, а следващата седмица очаквайте нещо сладичко.

 

b2ap3_thumbnail_1_20150530-075022_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

3 с.л.зехтин
600 г свинско контра филе
сол и черен пипер на вкус
1 малък патладжан
2 малки филийки бял хляб
80 г горгонзола
50 г орехи
стрък естрагон, само листата

Приготвяне

* Нарежете месото на 4 дебели пържоли. Разполовете ги хоризонтално без да прерязвате единия край. Разтворете ги на пеперуда. Посолете и поръсете с черен пипер. Загрейте 2 с.л.от зехтина и запържете пеперудите за кратко и от двете страни.

* Нарежете патладжана на кръгчета. Ако желаете може да отстраните кората. Запържете кръгчетата до омекване в мазнината, която е останала от месото. Посолете леко.

* В малката резачка на пасатора Philips Avance смесете заедно натрошения хляб, сиренето, орехите и естрагона. Налейте останалия зехтин и пасирайте на фини трохи. Това ще ви отнеме няколко секунди заради бутана Speed Touch, с който може да контролирате скоростта само с докосване.

 

b2ap3_thumbnail_4_20150530-075024_1.jpg

 

 * Напълнете месото с кръгчета патладжан и ароматни трохи. Прихлупете единия край и закрепете с клечка за зъби. Поставете свинското в тавичка. Посипете с останалите трохи и запечете до порозовяване за 10 - 15 минути в предварително загряна на 200* фурна. Да ви е сладко!

* Може да замените горгонзолата за друго ароматно синьо сирене. Не махайте кората на хляба. С нея трохите ще станат по-хрупкави. Може да приготвите патладжана и трохите ден предварително. Патладжана може да гриловате или изпечете във фурна.

 

b2ap3_thumbnail_3_20150530-075025_1.jpg

 

С пасатора Philips Avanceсе получават и чудесни десерти. Няма да сбъркате, ако хвърлите едно око на рецептата за марципанови кошнички, както и за сладолед Брюле.

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Ралица
    Ралица Неделя, 21 Юни 2015

    Йоли, тази горгонзола не я намерих. С какво мога да заменя?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Юни 2015

    Рали, аз съм написала накрая, че може да се замени със синьо или всяко друго ароматно сирене. Всичко е въпрос на вкус. Направи ястието с това, което в къщи обичате най-много. Ще се радвам да опиташ, много вкусно стана. Благодаря ти.

  • Ралица
    Ралица Неделя, 21 Юни 2015

    Аз ти благодаря. И извинявай, че не съм дочела внимателно докрая. Написах рецептата и хукнах. И гронгонзола, та гронгонзола ....... Фиу, на пъпа ми излезна, но така е като не се гледа. Станах майстор на бисквитките с авокадо, мога вече със затворени очи да ги правя ;)

    Отговор Отказ
  • Ралица
    Ралица Събота, 25 Юли 2015

    Получи се доста изискано ястие и неочаквано лесно за приготвяне. Решила съм да го ползвам за гости и бих искала да те попитам дали ще върви с някакъв лек сос отгоре за завършване на разкоша? Все си представям нещо с дъх на лимон, но може би идеята не е съвсем добра. Наистина не знам с какво би се вързало, за да ми се угоди на вкуса, който иска тежката пържола да е със свеж и лек сос :p така само за мацване отгоре?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 26 Юли 2015

    Рали, висля, че в случая една свежа балсамова редукция с малко вино ще бъде добре. Заради патладжана и сиренето не върви всеки сос. Мисля, че сладко-киселия вкус ще подхожда добре. Щастлива съм, че ти хареса. Благодаря ти мила. Така ме радваш винаги!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 27 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus