Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5915
  • Печат

Свинско филе с лучен пълнеж

 

b2ap3_thumbnail_pork_-onion_3.jpg

 


Продукти за 4 порции

2 свински рибици
20 г масло + 2 с.л. олио за пържене
2 глави червен лук
50 г масло за плънката
100 мл червено вино
20 г балсамов оцет
1 ч.л. кафява захар
5-6 сушени сини сливи
1 с.л. зърна кориандър
сол и черен пипер на вкус
по желание лют пипер

 

b2ap3_thumbnail_pork_-onion_4.jpg



Приготвяне

* Запечете зърната кориандър в сух тиган за да отпуснат аромата си и ги счукайте в хаванче.

* Нарежете лука на едро. Задушете го в маслото заедно с виното, захарта и оцета. След като леко омекне отхлупете и гответе докато течността се изпари и лука започне да се карамелизира. Добавете сините сливи, нарязани на парченца. Овкусете със сол, пипер и половината от счукания кориандър. Оставете плънката да се охлади.

* Посолете месото и го поръсете с черен пипер и останалия кориандър. Направете разрез по дължината му без да го прерязвате до долу. Напълнете го с лучената плънка и стегнете с готварски конец.

* В тиган загрейте двата вида мазнина и запържете добре месото от всички страни. Намалете силата на огъня и гответе месото под капак около 10 минути. Ако е нужно налейте малко червено вино.

* Сервирайте ястието горещо с гарнитура по ваш вкус. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pork_-onion_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: вино кориандър лук филе

Йоланта Делибозова

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Вторник, 15 Септември 2015

    Ей това се казва вкусно ядене! Едно бих добавила - още гъбки. :) Йолинка, плаче да се изяде това свинско филе... :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 16 Септември 2015

    Благодаря Гери. Много вкусно стана, ще се радвам да опитате с Мишо.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Сряда, 16 Септември 2015

    Ааа, Йолинка, да не бъркаме името на господина, че после да нямам главоболия вкъщи... ;)
    Прегръдки!

  • Гост
    Мъх Сряда, 16 Септември 2015

    Виждаш ли къде летят думите ми? Край. Няма ги.
    Голяма работа си. Това е моята рецепта;) Подозирам, че и аз съм нейния гостоприемник;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 16 Септември 2015

    Та нали сме една кръвна група с теб, лудетино! Прегръщам те, ама много!

  • Гост
    Таня Донева Сряда, 23 Септември 2015

    Гледки от този вид, карат коленете ми да омекват и стомаха ми да се свива..., на върха на езика ми е този сладко-пикантен вкус и аромата на перфектно изпечена мръвка :) Съвършено е, Йоли! Ще ти го покажа, когато го приготвя, ръцете ме засърбяха направооо!!
    Поздрави!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 24 Септември 2015

    Много ще се радвам, ако ви хареса, Танче. Приготвено от теб ще е повече от съвършено! Благодаря ти мила моя любимке!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus