Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1712
  • Печат

Сусамени дантелки

 

Продукти

1 1/2 ч.ч.захар
1 ч.ч.сусам
3/4 ч.ч.брашно
1 с.л.настърган пресен джинджифил
1/2 ч.ч.прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч.ч.стопено масло

Приготвяне

* Смесете сухите съставки, добавете течните и джинджифила и разбъркайте с лъжица.

* В тава, покрита с хартия за печене сипвайте малки купчинки от сместа с чаена лъжичка. Оставете поне 3 см разстояние между тях, тъй като при печене тестото се разлива. Изпечете бисквитките в загрята на 170*фурна. Изпичат се много бързо , внимавайте да не ги прегорите. Ако желаете да им предадете някаква форма ги извийте на точилка докато са още топли. Може да ги оставите и като кръгчета. Тези сладки се овлажняват бързо и омекват. Най-добре е да ги приготвите в деня, в който ще ги консумирате.

Преди да сложа сусама разделих сместа на 3 части. В едната сложих бял сусам, в другата бял сусам и зелен чай Matcha , а в третата черен сусам. Можете да оцветите дантелките и със сладкарски бои. Но каквото и да правите общото количество на сусама трябва да е 1 ч.ч. Бисквитките са подходящи за гарнирате на кремове и сладоледи. Да ви е сладко!


последно модифициран в
Отбелязана с: сладки сусам чай мача

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus