• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2773
  • Печат

Целувчен сладкиш с френско грозде

 

b2ap3_thumbnail_currant_meringue_cake_3.jpg

 

Продукти за форма 24 см:

Тесто:

80 г меко масло
100 г захар
ванилия
5 жълтъка
200 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела

Безе:

5 белтъка
250 г захар
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
160 г фино смлени запечени лешници
120 г пшеничен грис
600 г френско грозде

 

b2ap3_thumbnail_currant_meringue_cake_4.jpg

 


Приготвяне:

* За тестото разбъркайте с миксер или ръчна бъркалка маслото, захарта и ванилията. Добавете жълтъците, а след това брашното, примесено с бакрулвера и канелата. Ще получите тъсто, леко лепнещо тесто. Охладете го за 30 мин.

* Покрийте дъното и стените на формата с хартия за печене. Изсипете вътре тестото и с набрашнени пръсти го разстелете на равномерен пласт, като се стараете да оформите висок борд. Надупчете основата с вилица и приберете формата в хладилника докато приготвите пълнежа.

 

b2ap3_thumbnail_currant_meringue_cake_1.jpg



* Разбийте белтъците на твърд сняг. На тънка струйка прибавете захарта, като продължите да разбивате докато тя се разтвори. Овкусете с ванилия и лимонова кора. Смесете гриса и лешниците. Сипете ги в белтъците и внимателно разбъркайте с лопатка. Накрая добавете гроздето, почистено от дръжките.

 

b2ap3_thumbnail_currant_meringue_cake_2.jpg



* Изсипете пълнежа върху тестото и изпечете сладкиша за около 50-60 мин. в предварително загрята на 160* фурна. Охладете напълно и чак тогава нарежете. Да ви е сладко!

Johannisbeer Baiser-Kuchen е класически немски сладкиш, въпреки многото варианти, които могат да бъдат опитани навсякъде в страната. Сладостта на белтъчения крем чудесно се съчетава с киселото френско грозде. Уханието на канела, свежестта от лимоновата кора и неустоимия вкус на печените лешници правят този обикновен целувчен сладкиш специален. Френското грозде може да се замени с боровинки, касис, малини, кокосови стърготини или маково семе. От пълнежа остава малка част, която може да изпечете на целувки.

 

b2ap3_thumbnail_currant_meringue_cake_5.jpg

последно модифициран в
  • silver19
    silver19 Четвъртък, 06 Септември 2018

    Аххх!Как да устоя на сладкиш с любим плод!Задължително ще го прибвам,благодаря ти мила Йоли!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 10 Септември 2018

    Много се радвам, че ти хареса,Ванче! Малко хора обичат киселото френско грозде. Но в съчетание с целувката е супер. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 25 Септември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus