Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3827
  • Печат

Слънчогледки

 

b2ap3_thumbnail_sunflower_biscuits_6.jpg

 

Продукти за около 30 - 35 бисквити

250 г брашно
150 г студено масло на кубчета
1 яйце
1 с.л. мед
1 ч.л. настъргана портокалова кора
щипка сол

Продукти за глазурата

50 г масло
100 г мед
3-4 с.л. готварска сметана
100 г сурови слънчогледови семки
1 с.л. портокалови корички

Приготвяне

* Смесете всички продукти за тестото в купа. Омесете тесто и го оставете в хладилник за 30 минути.

*  Запечете за кратко семките в сух тиган. Добавете маслото, сметаната, меда и портокаловите корички. Оставете сместа да кипне и бъркайте докато се сгъсти и на повърхността се образуват мехури. Оставете ядките напълно да се охладят.

*  Разточете тестото на тънка кора и изрежете кръгли  бисквити. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене. С лъжичка поставете в центъра на всяка сладка малко от сместа.

 

b2ap3_thumbnail_sunflower_biscuits_1.jpg

 

* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 170* фурна за около 20 минути докато порозовеят. Ако желаете, след като изстинат ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

* Ако слънчогледовата глазура след охлаждане е станала много твърда я затоплете наново и капнете малко сметана за да се размекне. И обратното, ако след изстиване е много течна е необходимо да я варите още малко.

 

b2ap3_thumbnail_sunflower_biscuits_5.jpg

 

Рецепта "Да печем с любов"

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 20 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus