Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1925
  • Печат

Сухарчета със сушени манатарки

 

b2ap3_thumbnail_maretti_7.jpg

 

     Харесвам сухарите на Maretti с манатарки. Много по-вкусно е, ако си ги приготвите сами в къщи. А е и лесно. Може да пробвате най-различни вкусове. С пармезан, различни подправки и лют пипер. Вариантите са много, импровизирайте.

 

b2ap3_thumbnail_maretti-259_8.jpg

Продукти

200 мл вода
1 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
340 - 350 г брашно
2 с.л. брашно от маратарки
1 ч.л. суха мая
зехтин за намазване

 

b2ap3_thumbnail_maretti_8.jpg

 

Приготвяне

* Смесете брашното заедно със солта, захарта и гъбеното брашно. Ако нямате гъбено брашно, лесно може да си го направите сами в къщи. Смелете фино с блендер шепа сухи манатарки и това е всичко.

* Сипете олиото във водата и започнете постепенно да прибавяте брашното, като бъркате. Омесете еластично тесто, което да не лепне. Ако е нужно, добавете още малко брашно. Оставете тестото за 15 минути да отпочине и да се отпусне леко. Няма нужда от пълно предварително втасване.

* Нямам форма за печене на багети и много се чудих в какво да изпека тестото така, че да получа тънки и кръгли франзелки. Хрумна ми идея да използвам картонените ролки от кухненската хартия. Ако ви допадне и на вас, срежете на две ролките и ги облечете в алуминиево фолио за да не прегорят във фурната. Намажете ги с масло. От тестото направете фитили и ги поставете в получените форми.

 

b2ap3_thumbnail_crackers.jpg

 

*  Поставете ролките в тава и ги оставете за 20 минути да втасат. Загрейте фурната на 200* и изпечете франзелките за около 15 минути. Не ги препичайте много за да може след това лесно да ги нарежете.

* Оставете хляба да изстине добре. За да го нарежете на равни тънки кръгчета, най-добре е да го оставите за 10 - 15 минути във фризера да се стегне. Нарежете го на максимално тънки кръгчета. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете от двете страни леко със зехтин. Върнете във фурната за няколко минути докато се изсушат и зачервят приятно. Това е. Имате домашни Maretti с манатарки. 

* Може да ги хапвате само така, като чипс. А може да ги гарнирате като хапки за предястие или парти. С риба тон.

 

b2ap3_thumbnail_maretti_2.jpg

 

 * Или меко сирене с някакъв ситно нарязан плод отгоре.

 

b2ap3_thumbnail_maretti_1.jpg

 

 * С пастет, хайвер, различни дипове и изобщо с каквото ви хрумне. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_maretti_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия тестени

Йоланта Делибозова

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Понеделник, 19 Октомври 2015

    За тези, които им се чудят - чудете се, ама само губите! За опиталите ги - дружно потвърждавам, вкусни са, нали!
    За теб, Йолинка, голяма прегръдка с благодарност! Имам си ги вече и при мен. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 20 Октомври 2015

    Прегръдката е за теб, сладурке! Много ти благодаря! Радвам се, че ги опита и че ти харесаха!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Юли 2017

Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus