• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4308
  • 0 коментара
  • Печат

Старонемски сладкиш

 

Продукти

Тесто

150 г меко масло
100 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
настъргана кора от 1 лимон
250 г брашно

Заливка

ванилов пудинг без варене Dr.Oetker
150 мл прясно мляко
125 г захар
2 яйца
600 мл течна неподсладена сметана
1 ванилия
11 малки кисели ябълки
сушени плодове и сладко от вишни за пълнеж
2 с.л. коняк
филирани бадеми за поръсване

 



Приготвяне

* С бъркалка разбъркайте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцето,ванилията и лимоновата кора.С брашното омесете меко тесто.Завийте го в полиетиленово фолио и го оставете за 30 мин.в хладилника.

* Разбийте пудинга с прясното мляко.Загрейте сметаната заедно със захарта и ванилията. Дръпнете от огъня и прибавете пудинга и разбитите яйца. Върнете обратно на котлона и кипнете сместа. Оставете я леко да се охлади.

* Нарежете сушените плодове и ги залейте с коняка.Оставете ги да престоят 20 мин. и след това ги смесете с вишневото сладко.

* Покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. 2/3 от тестото разточете на кора и я сложете върху хартията.Надупчете с вилица.От останалото тесто разточете тънки ленти и направете висок борд.

* Обелете ябълките и ги издълбайте. Подредете ги върху маслената кора и ги напълнете с плънката.


* Залейте ги с крема и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170*фурна за около 45 мин.

 

* Малко преди края на печенето поръсете с бадемите.Пригответе сладкиша един ден преди да го сервирате. Поднесете го добре охладен.Като извадите сладкиша от фурната той ще е още с течен пълнеж. Нека това не ви притеснява - като се охлади добре ще се стегне и ще се получи един лек и ефирен крем,много близък до вкус и консистенция до крем Брюле.

 

Изключително вкусен и лек десерт. Можете да импровизирате с пълнежа и подправките.

Оригиналната рецепта можете да видите тук.

последно модифициран в
Отбелязана с: пудинг сладкиши ябълки

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 17 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus