• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6745
  • 6 коментара
  • Печат

Спаначени бисквити

 

 

 

Продукти

300 г спанак
1/4 ч.л.индийско орехче
2 скилидки чесън
2 с.л.копър
4 белтъка
2 с.л.нишесте
сол на вкус

200 г краве сирене
1-2 с.л.кисело мляко
200 г пушен бекон

Приготвяне

* Почистете спанака, измийте го и го задушете за кратко. Отцедете го добре и го оставете да се охлади. Сложете спанака, чесъна и копъра в купа. Пасирайте на гладък  крем и подправете със сол и индийско орехче.

* Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. Внимателно ги прибавете към  спаначената смес като ги редувате с нишестето. Сипете тестото в  правоъгълна тава, покрита с  хартия за печене и загладете с нож. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за около 8-10 минути. Оставете блата да изтине, след което го навийте на руло заедно с хартията за да приеме форма.

 

 



* Разбийте сиренето с  пасатор на гладък  крем. Добавете кисело мляко за да разредите докато получите смес, подходяща за намазване.

* Развийте спаначения блат и махнете хартията. Намажете с  крема от  сирене и наредете бекона, нарязан  на тънки филийки.

 

 



* Завийте на стегнато руло и завийте в  алуминиево фолио. Охладете във фризер поне 20 минути преди да нарежете рулото. Може да го съхранявате дълбоко замразено за дълго време и да размразите преди поднасяне.

 

 



* Нарежете рулото на тънки кръгове и сервирайте със свежа салата и студено бяло вино. Наздраве!


 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли предястия спанак

Коментари

  • Гост
    tina Четвъртък, 19 Март 2015

    spanachenite biskviti sa edno neopisuemo predqstie-vkusno, krasivo i lesno po tochnata rezepta na Uoli i iznedata na gostite be izrazena taka-AU........prekrasna razqdka.....:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 19 Март 2015

    Благодаря ти, Тина! Много се радвам, че това руло се е харесало на всички! Много ме зарадва!

  • Гост
    Yulia Неделя, 07 Август 2016

    Бих искла да уточня нещо :) Нишестето се добавя към спанака сухо, не трябва да се разтваря с вода, така ли? Благодаря.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Август 2016

    Здравей Юле. Извини ме, че ти отговарям късно, но съм на почивка и рядко имам интернет на разположение. Нишестето се разтваря само като се ползва за сосове и кремове, тоест, като сгъстител. Към кексове, сладкиши и бисквити се прибавя като брашното, винаги сухо. Ще се радвам, ако ти хареса това руло. Благдаря ти.

  • Гост
    DK Петък, 23 Февруари 2018

    Здравейте,
    Ако спанакът е замразен, какво количество се слага? Може ли да се използва брашно вместо нишесте и колко?
    Благодаря!

  • Yoli
    Yoli Събота, 24 Февруари 2018

    Привет и от мен. Ще се радвам да опиташ това руло и се надявам да ти хареса. 300 г спанак като се бланшира ще излезе около 1 ч.ч., тоест, и замразеният спанак трябва да е толкова. Но да е добре изцеден. А нишестето може да се замести с брашно в същото количество. Просто е по-фино от брашното.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 19 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus