Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5197
  • Печат

Спаначени бисквити

 

 

 

Продукти

300 г спанак
1/4 ч.л.индийско орехче
2 скилидки чесън
2 с.л.копър
4 белтъка
2 с.л.нишесте
сол на вкус

200 г краве сирене
1-2 с.л.кисело мляко
200 г пушен бекон

Приготвяне

* Почистете спанака, измийте го и го задушете за кратко. Отцедете го добре и го оставете да се охлади. Сложете спанака, чесъна и копъра в купа. Пасирайте на гладък  крем и подправете със сол и индийско орехче.

* Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. Внимателно ги прибавете към  спаначената смес като ги редувате с нишестето. Сипете тестото в  правоъгълна тава, покрита с  хартия за печене и загладете с нож. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за около 8-10 минути. Оставете блата да изтине, след което го навийте на руло заедно с хартията за да приеме форма.

 

 



* Разбийте сиренето с  пасатор на гладък  крем. Добавете кисело мляко за да разредите докато получите смес, подходяща за намазване.

* Развийте спаначения блат и махнете хартията. Намажете с  крема от  сирене и наредете бекона, нарязан  на тънки филийки.

 

 



* Завийте на стегнато руло и завийте в  алуминиево фолио. Охладете във фризер поне 20 минути преди да нарежете рулото. Може да го съхранявате дълбоко замразено за дълго време и да размразите преди поднасяне.

 

 



* Нарежете рулото на тънки кръгове и сервирайте със свежа салата и студено бяло вино. Наздраве!


 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли предястия спанак

Йоланта Делибозова

  • Гост
    tina Четвъртък, 19 Март 2015

    spanachenite biskviti sa edno neopisuemo predqstie-vkusno, krasivo i lesno po tochnata rezepta na Uoli i iznedata na gostite be izrazena taka-AU........prekrasna razqdka.....:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 19 Март 2015

    Благодаря ти, Тина! Много се радвам, че това руло се е харесало на всички! Много ме зарадва!

  • Гост
    Yulia Неделя, 07 Август 2016

    Бих искла да уточня нещо :) Нишестето се добавя към спанака сухо, не трябва да се разтваря с вода, така ли? Благодаря.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Август 2016

    Здравей Юле. Извини ме, че ти отговарям късно, но съм на почивка и рядко имам интернет на разположение. Нишестето се разтваря само като се ползва за сосове и кремове, тоест, като сгъстител. Към кексове, сладкиши и бисквити се прибавя като брашното, винаги сухо. Ще се радвам, ако ти хареса това руло. Благдаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 22 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus