Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2743
  • Печат

Спаначен венец

b2ap3_thumbnail_venec.jpg

 

Едно свежо предложение към вашето агнешко печено или просто вкусно предястие.

Продукти

1 кг пресен  спанак
1/2 връзка пресен  лук
1/2 връзка пресен  чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
3 яйца
60 г масло
100 г шунка
100 г настърган  кашкавал
масло и брашно за формата

За бешамела

25 г масло
25 г брашно
200 мл горещо прясно мляко
сол и индийско орехче на вкус

За гарниране

400 г изцедено кисело мляко
сол на вкус
репички, магданоз

 

b2ap3_thumbnail_venec_4.jpg

 

Приготвяне

* Почистете спанака, измийте го и го бланширайте. Изцедете го добре и нарежете на ситно. Задушете го в маслото заедно с нарязаните лук, чесън, копър и магданоз. Оставете го настрана да изстине.

* За бешамела запържете маслото заедно с брашното до светло златисто и налейте врялото мляко наведнъж. Бъркайте енергично до получаване на гъст и гладък  сос. Овкусете с индийско орехче и сол.

* В голяма купа смесете задушения спанак  с  яйцата, нарязаната на кубчета шунка, кашкавала и бешамела. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен  пипер.

* Намажете кексова форма с масло и я поръсете с брашно. Сипете спаначената смес и печете 40-45 минути в загрята на 180* фурна. Бъдете внимателни при печенето. Сместа е лепкава и влажна и иска доста дълго печене. Възможно е дори да е повече от 45 минути. Проверявайте периодично с дървена клечица както правите като печете кекс. Нищо не трябва да остава по нея.

* След  като спаначения венец се охлади напълно го обърнете в  голяма равна чиния, намажете го с подсолено изцедено кисело мляко и гарнирайте с репички и магданоз. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_venec_1.jpg

 

b2ap3_thumbnail_venec_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 22 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus