Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2833
  • Печат

Супа с брюкселско зеле и бекон

 

b2ap3_thumbnail_Rosenkohlsuppe_2.jpg

 

Продукти за 4 порции

500 г брюкселско зеле - прясно или замразено
1 глава ситно нарязан лук
30 г масло
1 с.л. брашно
1/4 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. майорана
100 мл бяло вино
250 г заквасена сметана
100 г ситно нарязан пушен бекон
сол на вкус
вода

Приготвяне

* Запържете лука и зелето в маслото докато приятно се зачервят. Посипете ги с брашното и разбъркайте. Налейте виното и малко вода. Разбъркайте отново и гответе без капак 1-2 минути докато се изпари остротата на виното и остане само вкуса му.

* Сипете сметаната и подправете с индийско орехче и майорана. Прибавете бекона и налейте толкова вода, колкото вие прецените. Тази супа е вкусна по-гъста. Посолете на вкус и варете супата на тих огън около 20 минути. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Rosenkohlsuppe_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: бекон зеле сметана

Йоланта Делибозова

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Четвъртък, 18 Февруари 2016

    Мислено грабнах лъжицата,страхотна е и на цвят,пъстричка,гъста и несъмнено вкусна супа,Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 18 Февруари 2016

    Сърбай Роска! Много се радвам, че ти хареса. Благодаря ти.

  • Гост
    Ваня Кокарова Четвъртък, 18 Февруари 2016

    И леко и вкусно..

    Здравей, Йо ли! Този път,въпреки че като прочетох рецептата имах усещането за нещо вкусно, нежно и ефирно,реших да направя супата най -напред и после да напиша коментар.И така стана много хубава изненада за обкръжението ми.Благодаря ти!
    Само какво ще кажеш,дали следващият път да не прибавя и малко лапад.
    Ще очаквам мнението ти.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 18 Февруари 2016

    RE:И леко и вкусно..

    О, много се радвам, че я пробва, Ванче! Благодаря ти от сърце! Аз за първи път опитвам блюкселско зеле на супа и ми хареса. Но купих прясно зеле, а не замразено. Предполагам, че е по-добре с прясно. Много ти е хубава идеята за лапад. Чудесно ще кореспондира с брюкселското зеле! Благодаря ти отново и да ви е сладко на всички!

  • Гост
    Ваня Кокарова Събота, 20 Февруари 2016

    RE:RE:И леко и вкусно..

    Благодаря ти,Йоли днес ще опитам,защото ми остана от зелето.А и времето е меко и има пресен лапад.Даже съм намислила да направя и салата с печено Брюксел скоро зеле и зелена салата с зехтин с прибавено трюфелово олио.Дано да стане добре.А на теб вкусна и приятна седмица !

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 19 Февруари 2016

    Йоли, аз досега това зеле така и не го заобичах, но в тази супа ми изглежда супер изкусително! Ще му дам още един шанс! Ако мога да се доверя на някой напълно - това си ти :) Усмивки най-сърдечни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 20 Февруари 2016

    Люси, ако решиш да опиташ непременно започни с прясно зеле, а не със замразено. Разликата е огромна. Надявам се да ти хареса супата. Благодаря Слънчо.

  • Светулка
    Светулка Сряда, 24 Февруари 2016

    Йоли, тази супичка е много вкусна! Благодаря за рецептата. Никога не бих се сетила за такова нещо. Не съм особено голям почитател на брюкселското зеле, защото не зная как да го приготвям, за да е вкусно. Напоследък открих това зеленце, леко запечено, в един магазин до нас. Хареса ми и го купувам за гарнитура, като допълнително леко го запържвам/задушавам. Това беше единствения начин по който го хапвахме. Твоята рецепта е чудесно и вкусно разнообразие. Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 25 Февруари 2016

    Благодаря Светле. И аз като теб, никога не съм знаела какво да правя с това зеле. Тук, в Германия е на почит и уважение. Супата е немска, хареса ми и реших да я споделя и с вас. Благодаря то отново, приятелко.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 20 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus