Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2318
  • Печат

Сос Грибих

 


Продукти

2 рохко сварени яйца
2 с.л. люта горчица
2 с.л. хрянова паста
1 ч.ч. зехтин
1 ч.л. естрагон (пресен или сух)
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
3 ситно нарязани кисели краставички
2 с.л. каперси
2 с.л. маринован зелен пипер
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне

* Сварете яйцата 3-4 минути и ги охладете под студена вода. Обелете ги и ги намачкайте добре с вилица като се стараете да ги разкъсате на малки парченца.


 


* Прибавете към яйцата горчицата и хряна и започнете да разбивате всичко с бъркалка като добавяте зехтина на тънка струйка.

 

 


* След като получите хомогенен крем сипете естрагона, краставичките, каперсите и зеления пипер. Разбъркайте и овкусете с лимон, сол и черен пипер. Съхранявайте соса в хладилник в затворен съд.

 

 

 


Това е един много популярен сос за риба, пиле и език. Аз малко го поизмених като му прибавих хрян и зелен пипер, но така хем се омекоти, хем стана по-пикантен от пипера. Не знам първоизточника на соса, затова не мога да посоча източник. Това просто е един класически сос, който се прави навсякъде по света. Да ви е сладко.

 

последно модифициран в
Отбелязана с: сосове яйца

Йоланта Делибозова

  • Ралица
    Ралица Събота, 07 Февруари 2015

    Голям майтап бяхме със съпруга ми в Кауфланд на лов за продукити за соса.Помагаха ми от всички страни да търся люта горчица, която така и не намерихме. Имаше супер люта, по дижонси и какво ли не, но не и люта. Взех класическа.Никой от служителите не знаеше какво е естрагон. След като се консултирах с баща ми по телефона, уточних, че е подправка, се започна едно диво търсене. След като я намерих, още имаше служители, които да ме търсят и викат " Госпожо, намерихме ви естрагона". Ха - ха. А съпругът ми само един път измрънка " това не може ли да купим нещо лесно и да си ходим?" Ама аз не, заврънгулчени рецепти. Ама вкусни...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 07 Февруари 2015

    Ама опасно чудо ди ми ти! И така ме развеселяваш винаги! Благодаря ти за всичко, Рали! Толкова си сладка!

  • Ралица
    Ралица Петък, 13 Февруари 2015

    Направихме го без киселите краставички и със съвсем малко каперси. Имах чувството, че стане повече като манджичка отколкото гладък сос. По едно време се чудех дали всичко това не се пасира. Много е вкусен.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Февруари 2015

    И аз харесвам този сос, Рали. На много храни подхожда. Интересен е като вкус, и без краставички ще е добре. Нищо, че е като манджичка. Не го пасирай. Нека се удещат парченцата в него, такъв е, гъст сос. Благодаря мила, желая ти една прекрасна неделя!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus