Публикувано от в в Соленки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3424
  • Печат

Соленки

 

b2ap3_thumbnail_crackers_5.jpg

 

Продукти за около 30 - 35 соленки

 Тесто

200 мл вода
1 с.л. оцет 6%
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
330 - 350 г брашно

За намазване

150 г меко масло

Пълнеж

200 г сирене
1 - 2 яйца

За намазване

разбито яйце
семена за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_crackers_4.jpg

 

Приготвяне

* Омесете тесто от посочените продукти. Оставете го да почине 10 минути и го разточете върху набрашнен плот на кора с дебелина около 4 -5 мм.

* Намажете кората с малко масло и я прегънете на две. Отново намажете и прегънете. Повторете това, докато маслото свърши и получите кубче тесто.

* Приберете тестото в хладилник за няколко часа. Трябва да е много добре охладено и маслото отново да е стегнато.

* За пълнежа натрошете сиренето и го смесете с яйцата. Сместа трябва да е гъста и да не тече.

* Разточете наслоеното тесто отново върху обилно набрашнен плот. Дебелината на кората трябва да е около 5 мм. Бъдете внимателни при разточването да не разместите пластовете. В противен случай тестото няма да се разлисти. С остър нож го нарежете на квадрати. Във всеки сложете малко от пълнежа и прегънете на триъгълник.

* Подредете соленките в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете със семена по избор. Загрейте фурната на 200* и ги изпечете за около  20 минути или докато пластовете се разлистят и станат златисти. Сервирайте леко топли. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_crackers-.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: масло сирене соленки яйца

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 20 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus