Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1446
  • Печат

Солени хапки с рукола и рикота

 

 

Продукти за тестото

3 яйца
100 мл олио
100 прясно мляко
100 г настърган пармезан
100 г настърган кашкавал
50 г нарязана рукола
сол, черен пипер
180 г брашно
1 ч.л.бакпулвер

Продукти за крема

200 г рикота
2 с.л. заквасена сметана
сол на вкус
шепа прясна мента

 



Приготвяне

* Смесете пресятото брашно с двата вида сирене, руколата, бакпулвера и черния пипер.

* Разбийте яйцата и добавете млякото и мазнината. Смесете яйчната смес със сухата. Посолете на вкус.

* Постелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Сипете тестото и изпечете блата в предварително загрята на 180*фурна. След като изстине го нарежете на хапки.

* С пасатор разбийте рикотата с ментата и солта. Прибавете сметаната и разбъркайте. Шприцовайте хапките с крема и сервирайте като предястие. Гарнирайте с кълнове по избор. Да ви е сладко!

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 29 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus