• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 603
  • 2 коментара
  • Печат

Солен щрудел

 

b2ap3_thumbnail_solen_strudel.jpg

 

Едно солено допълнение към Великденската трапеза е този ароматен щрудел.

Продукти:

тесто:

120 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 яйце
50 г стопено масло
300 г брашно
1 ч.л. сол

пълнеж:

1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
200 г пресен спанак-листа
2 с.л. масло
1/4 ч.л. индийско орехче
30 г стафиди
30 г накълцани орехови ядки
150 г настъргано сирене
1 яйце

друго:

разбито яйце за намазване
бадеми за поръсване

Приготвяне:

* Разтворете маята в млякото. Добавете захарта и оставете на топло за 10 минути. В купа разбийте яйцето, прибавете млякото, солта и маслото. Разбъркайте и с брашното омесете меко тесто, като го добавяте постепенно. Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете да втаса за около 1 час.

* За пълнежа нарежете всички зеленчуци на ситно и ги задушете за кратко в маслото. Добавете останалите продукти и разбъркайте.

* Разточете тестото на тънък правоъгълник и го намажете с пълнежа. Завийте на руло и поставете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с разбито яйце и поръсете с бадеми. Оставете щрудела 20 минути.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете за около 40 минути. Охладете щрудела до приятно топло и нарежете на резени. Сервирайте със свежа салата. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Диана Петък, 19 Април 2019

    Здравейте Йоли!
    Приготвих щрудела и както всички други рецепти от Вашия сайт стана страхотно, горещо го препоръчвам на всички , който обичат да готвят.
    Бих искала да попитам, защо ми се получават кухини между пълнежа и тестото, след като се опече разбира се , нещо в загъването на тестото или друго не знам не е голям проблем, но ми се иска да изглежда като на Вашата снимка.
    Поздрави от Бургас!

  • Yoli
    Yoli Петък, 19 Април 2019

    Ех, че хубаво! И щрудела си опитала, и си от Бургас! По-голямо щастие за мен няма!
    Понякога така се получава и при мен, ако плънката е станала по-суха или съм завила рулото по-хлабаво.Най-много си зависи от самото сирене. Знаеш ли, правя го с рикота понякога. Тъй като прилича на извара, винаги ми се отделя пълнежа от тестото.
    Благодаря ти наистина от сърце и светли празници!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus