Публикувано от в в Кексове и мъфини
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1875
  • Печат

Солен кекс с бяло вино и извара

 

b2ap3_thumbnail_wine_-cake_3.png

 

Продукти

2 яйца
200 фина неовкусена извара
40 мл олио
40 мл бяло вино
3 с.л. нарязани на ситно печени червени чушки
3 с.л. нарязани на ситно черни маслини
3 с.л. нарязан пресен босилек
1 равна ч.л. сол
150 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
тиквено, слънчогледово семе и бадеми за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_wine_-cake_2d.png

 

Приготвяне

* Разбийте яйцата на пяна с домакинска бъркалка и добавете изварата. Сипете мазнината, а след това и виното. Прибавете чушките, маслините и солта.

* Подправете с босилека, а накрая добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте всичко добре.

* Сипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Изравнете го и плътно поръсете със семките и бадемите. Изпечете кекса в предварително загрята на 170* фурна за около 30 - 35 минути.

* След като изстине нарежете кекса на квадрати и сервирайте с добре охладено бяло вино. Наздраве!

 

 

b2ap3_thumbnail_wine_-caked.png

последно модифициран в
Отбелязана с: кексове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 19 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus