- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 2672
- 0 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Солен кекс с бяло вино и извара
Продукти
2 яйца
200 фина неовкусена извара
40 мл олио
40 мл бяло вино
3 с.л. нарязани на ситно печени червени чушки
3 с.л. нарязани на ситно черни маслини
3 с.л. нарязан пресен босилек
1 равна ч.л. сол
150 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
тиквено, слънчогледово семе и бадеми за поръсване
Приготвяне
* Разбийте яйцата на пяна с домакинска бъркалка и добавете изварата. Сипете мазнината, а след това и виното. Прибавете чушките, маслините и солта.
* Подправете с босилека, а накрая добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте всичко добре.
* Сипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Изравнете го и плътно поръсете със семките и бадемите. Изпечете кекса в предварително загрята на 170* фурна за около 30 - 35 минути.
* След като изстине нарежете кекса на квадрати и сервирайте с добре охладено бяло вино. Наздраве!
последно модифициран в