• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Кексове и мъфини
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2552
  • 0 коментара
  • Печат

Солен кекс с бяло вино и извара

 

b2ap3_thumbnail_wine_-cake_3.png

 

Продукти

2 яйца
200 фина неовкусена извара
40 мл олио
40 мл бяло вино
3 с.л. нарязани на ситно печени червени чушки
3 с.л. нарязани на ситно черни маслини
3 с.л. нарязан пресен босилек
1 равна ч.л. сол
150 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
тиквено, слънчогледово семе и бадеми за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_wine_-cake_2d.png

 

Приготвяне

* Разбийте яйцата на пяна с домакинска бъркалка и добавете изварата. Сипете мазнината, а след това и виното. Прибавете чушките, маслините и солта.

* Подправете с босилека, а накрая добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте всичко добре.

* Сипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Изравнете го и плътно поръсете със семките и бадемите. Изпечете кекса в предварително загрята на 170* фурна за около 30 - 35 минути.

* След като изстине нарежете кекса на квадрати и сервирайте с добре охладено бяло вино. Наздраве!

 

 

b2ap3_thumbnail_wine_-caked.png

последно модифициран в
Отбелязана с: кексове

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 19 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus