Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1351
  • Печат

Смокинови бонбони

b2ap3_thumbnail_ficchi1.jpg

 

 Продукти за 30 бонбона

15  големи бели сушени смокини

30 печени белени лешника

50 г течна нeподсладена сметана

125 г черен шоколад

1ч.л. настъргана портокалова кора

1 с.л.коняк

суров шам фъстък за гарниране

червена захар за украса

1 с.л. нарязани сушени червени боровинки

Приготвяне

*  Загрейте сметаната до кипване, махнете я от огъня и сипете в нея шоколада, портокаловата кора и коняка. Бъркайте, докато се стопи и получите гладък крем. Оставете крема леко да се охлади.

* Разрежете смокините на половинки и в средата на всяка сложете по един лешник. С малка лъжичка напълнете плодовете с крема и гарнирайте с малко счукан шам фъстък за зелен цвят.

*  Накълцайте боровинките на ситно и ги смесете  с цветната захар. Направете малки топченца. Украсете бонбоните и поднесете леко охладени. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_ficchi.jpg

 

 * Може да направите и друг вид бонбони от тези продукти.

 

b2ap3_thumbnail_bonboni-1.jpg

 

 * Първо накиснете смокините в малко коняк, смесен с вода за да омекнат леко. Накълцайте ги на ситно и ги смесете с едро счуканите лешници и портокалова кора. От сместа направете топчета с големината на орех.

 

b2ap3_thumbnail_bonboni2.jpg

 

 * Оваляйте топчетата в крема ганаш и ги поставете върху хартия за печене да се стегнат за няколко часа. Украсете по желание.

 

b2ap3_thumbnail_bonboni.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus