Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1769
  • Печат

Смокини в орехов крем

 

b2ap3_thumbnail_Figs_-with_-walnuts_5.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 големи зрели смокини
40 г меко масло
1 яйце
1 ч.л. нишесте
50 г смлени орехи или бадеми
20 г настърган пармезан или друго твърдо ароматно сирене
сол на вкус
4 ч.л. течен мед
допълнително мед за сервиране

 

b2ap3_thumbnail_Figs_-with_-walnuts_7.jpg

 

Приготвяне

* Няма много за обяснение. Лесно и бързо. В купичка разбъркайте маслото с яйцето. Добавете нишестето и сиренето, а накрая и орехите. Посолете на вкус и разбъркайте всичко добре.

* Разпределете сместа в четири малки и плоски форми.

* Цепнете смокините на кръст без да ги прерязвате напълно и поставете по един плод във всяка форма. В отвора сипете по 1 ч.л. мед.

 

b2ap3_thumbnail_Figs_-with_-walnuts_2.jpg

 

*  Загрейте фурната на 180* и изпечете предястието за около 10 - 12 минути или до зачервяване на ореховия крем.

* Сервирайте смокините леко топли и допълнително поляти с малко мед. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Figs_-with_-walnuts_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия смокини

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 23 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus