Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7369
  • Печат

Сладоледено капучино

 

b2ap3_thumbnail_cappuccino_-ice_-cream_2.jpg

 

Продукти за 4 чаши по 250 мл

600 мл ванилов сладолед
1-2 с.л. инстантно кафе, разтворено в 70 мл вода
4 с.л. течна млечна сметана за разбиване
300 мл прясно мляко
1 с.л. какао или 1 ч.л. канела

 

b2ap3_thumbnail_cappuccino_-ice_-cream_3.jpg


Приготвяне

* Сложете празните чаши във фризера и ги замразете за 1 час.

* Оставете сладоледа да омекне на стайна температура докато се превърне в гъст леден крем. Към него прибавете течната сметана и разбийте с миксер.

* Отделете 3-4 с.л. от сладоледената смес и я смесете с кафето.

* Извадете чашите от фризера и ги напълнете до 2/3 с ваниловия сладолед. Върху него сипете еспресото и веднага замразете отново.

* Подгрейте млякото съвсем леко. Трябва да е хладко. Разбийте го на пяна. Може да направите това или с разпенител за мляко, или с пасатор. Аз нямам такъв уред, затова използвах пасатор. Нужно е само да не го потапяте напълно в млякото за да може въздуха свободно да циркулира. Разбивайте на високи обороти.

* Извадете чашите от фризера и ги допълнете с млечната пяна. Замразете отново до сервиране. Поднесете сладоледеното капучино поръсено с какао или канела. Да ви е свежо!

 

b2ap3_thumbnail_cappuccino_-ice_-cream_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    bety Неделя, 19 Юли 2015

    Много обиачм десерти с аромат на кафе! Чудни, апетитни чашки, Йоли! Прекрасни за горешите дни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 19 Юли 2015

    Благодаря ти Бетинка. И аз съм голям фен на кафето. Хубаво лято ти желая.

  • Гост
    mer4i Неделя, 19 Юли 2015

    Изглежда апетитно и превъзходно! Ще пробвам с домашен сладолед. Благодаря отново за подходящата рецепта за сезона!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Юли 2015

    Благодаря ти мила. Ще се радвам да опиташ. Съ домашен сладолед ще е най-хубаво.

  • Гост
    Роси Неделя, 19 Юли 2015

    Фантастична прохлада,толкова свежо предложение,Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Юли 2015

    Благодаря ти Роси. Наистина в тези жеги май само ледени неща му се хапват на човек.

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 20 Юли 2015

    Каква прелест, Йоли! Сигурна съм, че има страхотен вкус и е толкова оригинално!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 21 Юли 2015

    Хубаво става Светле. По-скоро е идея отколкото рецепта. Благодаря ти миличка.

  • DaniB
    DaniB Вторник, 21 Юли 2015

    Ахх, това е нещо, което не бих отказала и в студените месеци.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 21 Юли 2015

    Благодаря Дани. И аз мисля като теб. Много се радвам, че ти хареса идеята.

  • Гост
    Иглика Вторник, 14 Юни 2016

    Вчера си купих миксерче за фрапе (за скромните 2 лв без батериите :D) специално за тази рецепта и реших да пробвам да разбия с него течна сметана - стандартната опаковка от 200 мл. Разби се идеално, много бързо (по-малко от 2 мин), без да пръска и без да се уморявам, защото машинката тежи колкото едно шоколадче. Йоли, ако се чудиш дали такава джаджа ти трябва и ако разбиваш често сметана - вземи си. Спестява страшно много време и се чисти лесно.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Юни 2016

    А! Иги, ти знаеш ли, че аз имах преди време и я подарих. Реших, че за нищо няма да я ползвам, тъй като капучино у нас не се пие. Ще взема пак да си купя. То и млечна пяна ще се разбие добре, нали?

  • Гост
    Иглика Сряда, 15 Юни 2016

    О, да. Млякото се разбива за 10-15 секунди. Само го сложи в по-висока чаша, защото си увеличава обема чувствително. Прави приятна пяна на плодови шейкове. Ще го тествам за сорбе преди замразяване. Все пак за сметана е идеално, защото преди я биех на ръка по 6-7 минути, че с миксера всичко отиваше по стените.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 16 Юни 2016

    Благодаря Иги. Ама ти верно ще ме накараш да си купя тази джаджа отново. Ей,... каква си само ... подстрекателка такава!

  • Гост
    Андония Четвъртък, 07 Юли 2016

    С пасатор, не ми се получава разбиването на млякото :(

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 07 Юли 2016

    Напълно те разбирам. Не става хубава пяна с него. Но като си нямам друга джаджа, карам с пасатора. Скоро Иги ми писа, че си е купила отонези малки машинки за капучино. Погледни предния коментар. Ще взема наистина да си купя накрая. Ама като знам, че ще го ползвам един път годишно ... Както и да е. Благодаря ти, че опита.

  • Гост
    Андония Вторник, 12 Юли 2016

    Андония

    Е, поне ти се е получило, на снимката изглежда страхотно, на мен и грам пяна не се получи :D Заместих с бита сметана, поръсих с какао и добавих пръчка канела, стана много красиво и вкусно :)

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus