Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2059
  • Печат

Сладолед

 

Продукти

500 мл пълномаслено прясно мляко
3 яйца
100 г захар
ванилия
500 мл пълномаслена течна сметана
1 кутийка кондензирано мляко
100 г захар

Приготвяне

* Разбийте яйцата сас захарта и ванилията. Затоплете млякото и прибавете половината към яйцата на тънка струйка. След това ги сипете към останалото мляко и варете няколко минути на бавен огън. Оставете яйчената смес да се охлади добре.

* Разбийте сметаната със захарта на сняг. Смесете я с яйчената маса, като бъркате с миксер до получаването на гладък крем. Добавете и кондензираното мляко. Опитайте на вкус дали ви е достатъчно сладко, имайки прадвид, че кондензираното мляко е доста сладко. Сипете сладоледа в дълбок съд и замразете във фризера. Необходимо е през 2-3 часа да го разбивате отново с миксер за да се избегне образуването на кристали.

 

 

* Това е основния ванилов сладолед. Отам нататък е въпрос на вкус как бихте го обогатили .... плодове, кокос, шоколад и др. Аз направих боровинков и шоколадов сладолед. За боровинковая първо обработих за кратко плодовете топлинно с малко захар и лимонов сок. След като се охладиха ги прибавих към една част ванилов сладолед след като го бях разбивала 3 пъти с миксер и леко разбърках.

*  За шоколадовия сладолед първо прибавих 200 г шоколад, 125 гмасло и 4 с.л. какао към вече сварения горещ млечен крем. След като всичко се стопи добре оставих да изстине напълно и чак  след това прибавих останалите продукти. Получи се изключително наситен шоколадов вкус. От там  нататък се процедира се по същия начин като с ваниловия сладолед. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Венислав Николаев Вторник, 16 Август 2016

    За шоколадовата смес тя кога се прибавя към ваниловият сладолед

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Август 2016

    Здравей Вениславе. Извини ме за късното включване, но бях в отпуск и нямах интернет на разположение.

    Ще се радвам да опиташ сладоледа, много вкусен става. Може би не съм го написала много ясно, ще се опитам да обясня. Сваряваш си първо млякото с яйцата, захарта и ванилията. Това си е основата. Трябва да се получи крем с гъстотата на палачинково тесто, не очаквай, че ще стане много гъсто. След това прибави към тази гореща млечна смес шоколада, маслото и какаото. Всичко ще се стопи идеално. След като изстине смеси полученият шоколадов крем с кондензираното мляко и разбитата сметана. Това е. Ще коригирам рецептата и ще се опитам да обясня по-точно. Благодаря ти.

  • Гост
    Petya Четвъртък, 25 Август 2016

    Здравей, Йоли! И аз имам въпросче. Винаги когато се опитвам да правя домашен сладолед (включително и по тази рецепта), ми се получава нещо като жълтеникав крем с вкус на яйца. Така ли трябва да бъде? Вкусът на яйцата, а не на сметаната или ванилията преобладава. Твоят изглежда, а предполагам и на вкус е по-различен. Поздрави за чудесните рецепти, Петя.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Август 2016

    Здравей Петя. Абсолютно си права! Домашният ванилов сладолед винаги има лек привкус и аромат на жълтъците. Ако се прави с такава яйчено-млечна основа, разбира се. Защото има всякакви други видове сладоледи, знаеш. След това, ако му прибавиш плодове, шоколад или други аромати този вкус не се усеща, но при основата, която правим за сладолед в къщи е така. Купешките сладоледи ги правят с яйчен прах, не ползват пресни яйца и това няма как да се усети. Това е. Благодаря ти за коментара и добрите думи.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 27 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus