Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1892
  • Печат

Скариди в авокадо по португалски

 

 


Продукти за 4 порции

2 бр.авокадо
200 г сурови белени скариди
2 с.л.зехтин
сок от 1/2 лимон
1 с.л.соев сос
2 резенчета лимон, нарязани на ситно с кората
1 скилидка счукан чесън
2 щипки суха мащерка
3 щипки сух босилек
2 щипки сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус



Приготвяне

* Разрежете авокадото на две половини. Отстранет костилките и издълбайте по-голямата част от вътрешността с малка лъжичка.

* Загрейте зехтина и добавете подправките,чесъна и соевия сос. След като соса кипне прибавете скаридите и нарязаните резенчета лимон. Разбъркайте, подправете с още малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Гответе не повече от  2 минути.

* Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.

* Напълнете  половинките авокадо със сместа. Сервирайте предястието с лъжичка. Да ви е сладко!


 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли морски дарове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus