Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3249
  • Печат

Скариди с манго - салца

 

b2ap3_thumbnail_gamberetti_1.jpg


Продукти за 4 порции

1 кг големи скариди
1 глава ситно нарязан лук
1 манго нарязано на малки кубчета
1 скилидка накълцан на ситно чесън
1 с.л. нарязан на ситно джинджифил
сок и настъргана кора от 1 лайм
1/2 червена чушка нарязана на ситно
2 стръка нарязан зелен лук, само перата
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. зехтин
люта чушка по желание

 

b2ap3_thumbnail_gamberetti_3.jpg



Приготвяне

* За салцата смесете в тиган или тенджерка всички продукти без червената чушка и зеления лук. Разбъркайте.

* Почистете скаридите и ги намажете с малка част от суровата салца. Поръсете ги с чушка и лук и ги оставете да се мариноват 30 минути.

 

b2ap3_thumbnail_gamberetti_5.jpg



* Сгответе останалата салца за 3 - 4 минути. Ако е нужно добавете малко вода. Отстранете от огъня и след като изстине добавете червената чушка и зеления лук.

* Нанижете скаридите на шишчета и ги гриловайте за кратко. Не ги препичайте, нужни са 2-3 минути.

* Сервирайте шишчетата топли със студената манго - салца. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_gamberetti_4.jpg

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Светулка
    Светулка Петък, 24 Юли 2015

    Чудесна рецепта, Йоли! Правя често твоя коктейл със скариди, но сега мога да опитам тази рецепта. И този розмарин на снимката:) Имам го в двора, остава да спретна и скаридите. Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 25 Юли 2015

    Благодаря ти Светле. Да ти кажа, че салцата е интересната в случая. Скаридите са си прекрасни всякак. Но тази салца може да се ползва и към пиле или риба. Хубава е, ще се радвам да я опиташ.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 18 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus