• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2777
  • 0 коментара
  • Печат

Щрудел със спанак и рикота

 

b2ap3_thumbnail_1_20140510-100905_1.jpg

 

Продукти за плънката

500 г спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
50 г масло
2 щипки индийско орехче
3 яйца
250 г рикота
50 г стафиди
50 г орехи
сол и черен пипер на вкус

Продукти за тестото

50 г течно масло
120 мл прясно мляко
20 г мая
1 яйце
300 г брашно
1/2 ч.л.сол

Приготвяне

Нарежете на ситно всички зелени продукти и ги задушете в маслото. След като изстинат прибавете към тях яйцата, сиренето, стафидите и накълцаните на едро орехи.Подправете на вкус със солта, черния пипер и индийското орехче.

Разтворете в млякото маята,сложете яйцето, маслото, солта и с брашното замесете меко и еластично тесто. Оставете го да почине 10 мин. Разточете го на тънък правоъгълник и го намажете с плънката. Завийте на руло и поставете в тавичка,застлана с хартия. Оставете да втаса 20 минути. Намажете с разбито яйце и изпечете щрудела в предварително загрята на 180* фурна.

 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus