Публикувано от в в Рула
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1603
  • Печат

Шоколадово руло с ябълкова сметана

 





Продукти

5 яйца
5 с.л.захар
4 с.л.какао
1 ванилия

За крема

150 мл течна подсладена сметана
2 ябълки
4 с.л.захар
кора от 1 лимон
1 ванилия

 

 

 

Приготвяне

* Разбийте на пухкав крем яйцата ,захарта и ванилията. С внимателно бъркане прибавете пресятото какао. Покрийте голяма правоъгълна тава с хартия за печене и изсипете тестото. Изпечете блата в предварително загрята на 170*фурна. Завийте блата на руло докато е още топъл заедно с хартията. Отстранете я след като блатът е напълно изстинал.

* Нарежете ябълките на парченца заедно с корите и семките. Задушете ги до омекване с малко вода,захарта и цялата лимонова кора. След като се охладят извадете кората и ги претрийте през цедка за да получите гладко пюре.

* Разбийте сметаната на сняг заедно с ванилията. Прибавете ябълковото пюре и разбъркайте. Напълнете рулото с крема,намажете отстрани и отгоре и гарнирайте с пресни плодове.Ако желаете сложете в рулото пресни малини. Да ви е сладко!

 

 

 

 
последно модифициран в
Отбелязана с: коледа руло

Йоланта Делибозова

  • sisa123
    sisa123 Събота, 11 Март 2017

    mnogo hubavo rulo ama imam edin vapros zawto nqma bra6no vav blata:p

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 12 Март 2017

    Здравей Славе. Не във всички теста е нужно брашно. Лично аз имаммного такива рецепти. Последната, която правих беше торта "Моцарт". Може да я погледнеш, и там няма брашно. В случая с това руло блатът става много лек, тънък и влажен. Много наситен на какао и с лека горчива нотка от него. Точно какаото е това, което в случая замества брашното и сгъстява. Другото е много добре разбитите на гъст крем яйца и внимателното разбъркване. Така че, не се притеснявай, няма грешка в продуктите. Ще се радвам, ако го опиташ и ти хареса. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus