Публикувано от в в Рула
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3413
  • Печат

Шоколадово руло


Продукти

125 г меко масло
200 г пудра захар
4 яйца
100 г настърган шоколад
200 мл прясно мляко
280 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. какао
2 ванилии

За крема

300 г течна сметана без захар
200 г натурален шоколад
1 ванилия

 



Приготвяне

*  Разбийте на пухкав крем маслото със захарта. Прибавете един по един жълтъците , настърганият шоколад и млякото. Пресейте брашното заедно с набухвателите,ванилията и какаото. Добавете го към маслената смес. Накрая внимателно прибавете и разбитите на сняг белтъци.

*  Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я поръсете с брашно. Сипете тестото и изпечете кекса в предварително загрята на 170* фурна. Тестото е доста като количество. За да не се надува и разпуква много като традиционен кекс бих ви посъветвала да го разделите в две форми или част от него да изпечете на кексчета. Ако след изпичане тестото е напукано и неравно просто му придайте нужната форма като изрежете кривите части. Целта е максимално да заприлича на руло. Аз направих две рула от това количество тесто,но моите форми са малки и плитки.Преценете сами.

*  След като сладкишът изстине го нарежете на филийки.

 

 



*  За ганаша затоплете до кипване сметаната. Дръпнете я от огъня и прибавете начупения шоколад и ванилията. Разбъркайте докато получите гладък дрем. Ако обичате по-сладко ползвайте подсладена сметана или добавете малко захар на вкус.

*  След като кремът леко поизстине слепете с него шоколадовите филийки като отново ги нареждате в кексовата форма, в която сте пекли.


 


*  Наредете ги плътно във формата като се стараете да са равни отгоре.Оставете за 30 мин. формата в хладилника за да се стегне крема.

 

 


*  Извадете рулото от формата в подходяща чиния. Леко затоплете остатъка от крема и топъл го излейте върху рулото. Гарнирайте по ваш вкус.

 

 


*  Като се разреже рулото изглежда като напълнено с крем.

 

 



*  А когато срежете парчето напречно се виждат ивиците ганаш. Ако желаете да има контраст може да намажете филийките с бял маслен крем. Да ви е сладко.

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus