Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2026
  • Печат

Шоколадови яйца

 

b2ap3_thumbnail_easter1.jpg

 

 Наближава един от най-хубавите празници, обичан и почитан от всички хора по света. Разнообразието от кулинарни идеи е огромно и аз тази година съм се спряла на шоколадовите яйца. Те също могат да бъдат в различни варианти ... големина, украса, пълнеж.... Представям ви яйчицата, които направих за да зарадвам близките си приятели за предстоящите празници. Това не е толкова рецепта, колкото идея. Весели празници на всички.

 

b2ap3_thumbnail_easter2.jpg

 

 За да направите шоколадови яйца са ви необходими пластмасови или силиконови форми и стопен на водна баня шоколад. За работа с шоколад съм писала и друг път. Може да прочетете това тук. Ползвайте бял,черен и млечен шоколад за по-разнообразни яйца. Белият шоколад можете да оцветите в различни цветове със сладкарски бои.

Стопете шоколада и намажете с него формичките като ползвате четка. Направете достатъчно дебел пласт шоколад за да може да се извади лесно без да се счупи. Оставете ги в хладилника докато шоколада се втвърди добре.

 

b2ap3_thumbnail_easter3.jpg

 

 Извадете половинките яйца от формичките и ги поставете върху някаква купичка или чашка. Ако желаете напълнете ги с нещо .... шоколадови трюфели, дребни бонбони, захаросани ядки, сушени плодове .... и т.н. Използвайте въображението си.

 

b2ap3_thumbnail_easter4.jpg

 

 След това намажете краищата с малко стопен шоколад. Не се притеснявайте, ако той леко потече навън.

Похлупете намазаната половинка с другата такава и притиснете внимателно. Отстранете излишния шоколад с пръст и загладете. Оставете сглобеното яйце за няколко минути в хладилника за да се стегне. 

 

b2ap3_thumbnail_easter5.jpg

 

 Това е всичко. От тук нататък украсата е във ваши ръце. Можете да изрисувате яйцата, да ги гланцирате с бои, да ги направите мраморни или релефни като използвате цветен шоколад, който да положите върху вече твърдите яйца с тънък шприц....вариантите са много. Когато рисувате върху яйцата винаги слагайте гумени ръкавици. В противен случай шоколада ще се размекне от топлината на ръцете ви и боите ще се размажат по него.

Дано ви допадне идеята. Тези яйчица са дребен, но фин подарък за близките ви хора.

 

b2ap3_thumbnail_easter7.jpg

 

b2ap3_thumbnail_DSC031141.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Marina Rumenova Medareva
    Marina Rumenova Medareva Четвъртък, 19 Март 2015

    Здравейте Йоли, фен съм на вашият блог....страхотна сте:) искам да попитам каква марка шоколад ползвате за яйцата, за да стане добре темперирането, също и перлените бои, които ползвате

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 20 Март 2015

    Здравей Марианче. Благодаря ти за хубавите думи, много си мила! Шоколад купувам само от магазина на Змееборец в София. В Редута на ул. Кадемлия 6. Имат страница в интернет, може да я погледнеш. Достатъчно е да напишеш "Змееборец" и ще ти излезе. Правят доставки в провинцията с наложен платеж. Шоколадът е белгийски и е супер добър. Перлените бои също са оттам. Има ги в най-различни цветове. По 5 лв са, не са скъпи, имайки предвид, че едно бурканче се ползва с години. Шоколадът мисля, че беше около 14 лв. за килограм.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus