Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1397
  • Печат

Шоколадови пастички с ядки

 


Продукти за тестото

120 г меко масло
12 с.л. пудра захар
3 яйца
18 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия

Продукти за соса

300 г захар
4 с.л.какао
100г  черен шоколад
300 г вода
125 г масло
2 пак.ванилия

орехи или други ядки по избор





Приготвяне

* Маслото се разбива със захарта на пухкав крем. Едно по едно се прибавят яйцата,а след това и пресятото заедно с бакпулвера брашно и ванилията.Тестото се изсипва в правоъгълна тава,застлана с хартия за печене. Сладкиша се пече в предварително загрята на 180*фурна. След като се изпече се  нарязва на пасти докато е още топъл.

 




* Всички продукти за соса се слагат на котлона да заврат и се бъркат до получаване на гладка смес.Парчетата сладкиш се потапят за кратко в топлия  сос, а след това се овалват в смлени, леко запечени орехи.


 



*  Може да нарежете сладкиша на по-малки хапки и да ги оваляте в леко запечен кокос. Да ви е сладко!

 

 

 

 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли сладкиши

Йоланта Делибозова

  • iwwelina
    iwwelina Четвъртък, 12 Февруари 2015

    :)

    Искам да попитам, колко трябва е голяма тавичката? Моята е 33/26.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 12 Февруари 2015

    RE::)

    Иве, ползвам тавата от фурната. Нали знаеш, те са си стандартни за всички фурни. Ако го направиш в по-малка тава пастите ще станат по-височки, в което няма нищо лоша, може би дори е по-добре. Моите стават малки, като хапки. Не са много високи. Всъщност, няма никакво значение. Няма да промени вкуса, а само височината на блата. Ти прецени дали ти харесва да е по-дебел или не. Благодаря ти. Ще се радвам да опиташ сладкиша!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 29 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus