Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1771
  • Печат

Шоколадови пасти с портокалов крем

 

 

Продукти за блата

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
с.л. какао
1 ванилия

Продукти за крема

3 големи портокала
2 жълтъка
150 г захар
500 г портокали за сок
1 пакетче желатин (10 г)
200 г бита сметана
1 ванилия

Друго

3 с.л.портокалов ликьор
3 с.л. прясно мляко
черен шоколад за гарниране
бита сметана или бял шоколад за гарниране

Приготвяне

Яйцата се разбиват на пухкав крем със захарта докато удвоят обема си. С внимателно бъркане се прибавя брашното, пресято с какаото и ванилията. Пандишпановата смес се разстила в правоъгълна тава,застлана с хартия и се пече в предварително загрята на 170* фурна.

Портокалите се нарязват на парченца над купа за да се събере изтичащият от тях сок. Жълтъците се разбиват със захарта на светъл крем. Портокалите за сок се изцеждат и се отмерва 300 мл.сок. Желатинът се разтапя на водна баня в малко портокалов сок и след това се смесва с останалия сок. Прибавя се с непрекъснато бъркане към крема от жълтъци. Оставя се в хладилника леко да се желира. Сметаната се разбива на твърд сняг и с внимателно бъркане се добавя към леко желираният сок. Най-накрая се прибавят и нарязаните портокали.Всичко се разбърква добре и се оставя на студено да се стегне.

От изстиналият блат се изрязват пасти.Сиропират се леко с прясното мляко, смесено с портокаловия ликьор. Намазват се с вече полу-желираният крем. Пастите се гарнират с шоколад или сметана.

* Може да се направи и цяла торта. Ако кремът не ви е достатъчно сладък, добавете още малко захар.

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus