Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5376
  • Печат

Шоколадови пасти

 

Продукти за блата

2 яйца
3 с.л.захар
2 с.л.какао
1 ванилия
2-3 с.л.коняк

Карамел

1 ч.ч.захар
1 с.л.мед
75 г масло
200 г квасена сметана
200 г ядки по избор
портокалови и лимонови кори

Крем

200 мл течна пълномаслена неподсладена сметана
150 г млечен шоколад
суров шамфъстък за поръсване

Шоколадови плочки

100 г натурален шоколад

 

 

Приготвяне

* Разбийте на пухкав крем яйцата със захарта и ванилията докато утроят обема си. Пресейте какаото и го прибавете на малки части като бъркате внимателно с лопатка. Постелете с хартия за печене правоъгълна тава (най-удобно е да ползвате тавата на самата фурна) и сипете тестото
вътре. Загладете го и изпечете в предварително загрята фурна на 170*.

* След като блатът се охлади добре го нарежете на правоъгълни парчета и леко го сиропирайте с коняка.

* Карамелизирайте заедно захарта и меда. Дръпнете от котлона и прибавете маслото. Разбъркайте и сипете сметаната. Отново разбъркайте за да стане хомогенна сместа. Ако карамела се втвърди от студената сметана го сложете за кратко отново на котлона. Накрая добавете и ядките.

* Разпределете карамелената смес по изрязаните подложки от блата докато още е леко топла.

 

 


* Загрейте сметаната до кипване. Махнете я от огъня и сипете в нея шоколада. Разбъркайте докато шоколадът се стопи напълно и ставете крема да изстине. Сложете го за няколко часа в хладилника, а след това го разбийте с миксер докато стане на пухкав крем. Приберете го отново в хладилника докато стане време да го използвате.

* Стопете на водна баня натуралния шоколад.Изрежете от хартия за печене шаблони с размерите на парченцата блат.Намажете ги тънко с шоколад и ги оставете на студено да се втвърдят.Отлепете ги внимателно. За всяка паста са ви нужни по две шоколадови плочки.

* Сипете ганаша в пош и шприцовайте малки топчици върху карамелените основи.Посипете с натрошен шамфастък

 

 


* Върху крема поставете шоколадова плочка,отново шприцовайте с крем,поръсете с шамфъстък и завършете пастата с втора шоколадова плочка.Украсете по желание.

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    RUBY Сряда, 10 Май 2017

    Can you please translate the recipe into English PLS. PLS.

    Thank you so very much in advance

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 11 Май 2017

    The blog has a translator that you can easily find in the top right corner. Thanks.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 30 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus