Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5608
  • Печат

Шоколадови пасти

 

Продукти за блата

2 яйца
3 с.л.захар
2 с.л.какао
1 ванилия
2-3 с.л.коняк

Карамел

1 ч.ч.захар
1 с.л.мед
75 г масло
200 г квасена сметана
200 г ядки по избор
портокалови и лимонови кори

Крем

200 мл течна пълномаслена неподсладена сметана
150 г млечен шоколад
суров шамфъстък за поръсване

Шоколадови плочки

100 г натурален шоколад

 

 

Приготвяне

* Разбийте на пухкав крем яйцата със захарта и ванилията докато утроят обема си. Пресейте какаото и го прибавете на малки части като бъркате внимателно с лопатка. Постелете с хартия за печене правоъгълна тава (най-удобно е да ползвате тавата на самата фурна) и сипете тестото
вътре. Загладете го и изпечете в предварително загрята фурна на 170*.

* След като блатът се охлади добре го нарежете на правоъгълни парчета и леко го сиропирайте с коняка.

* Карамелизирайте заедно захарта и меда. Дръпнете от котлона и прибавете маслото. Разбъркайте и сипете сметаната. Отново разбъркайте за да стане хомогенна сместа. Ако карамела се втвърди от студената сметана го сложете за кратко отново на котлона. Накрая добавете и ядките.

* Разпределете карамелената смес по изрязаните подложки от блата докато още е леко топла.

 

 


* Загрейте сметаната до кипване. Махнете я от огъня и сипете в нея шоколада. Разбъркайте докато шоколадът се стопи напълно и ставете крема да изстине. Сложете го за няколко часа в хладилника, а след това го разбийте с миксер докато стане на пухкав крем. Приберете го отново в хладилника докато стане време да го използвате.

* Стопете на водна баня натуралния шоколад.Изрежете от хартия за печене шаблони с размерите на парченцата блат.Намажете ги тънко с шоколад и ги оставете на студено да се втвърдят.Отлепете ги внимателно. За всяка паста са ви нужни по две шоколадови плочки.

* Сипете ганаша в пош и шприцовайте малки топчици върху карамелените основи.Посипете с натрошен шамфастък

 

 


* Върху крема поставете шоколадова плочка,отново шприцовайте с крем,поръсете с шамфъстък и завършете пастата с втора шоколадова плочка.Украсете по желание.

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    RUBY Сряда, 10 Май 2017

    Can you please translate the recipe into English PLS. PLS.

    Thank you so very much in advance

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 11 Май 2017

    The blog has a translator that you can easily find in the top right corner. Thanks.

  • Гост
    София Микуцева Вторник, 31 Октомври 2017

    Здравей, Йоли!
    Много ми харесват тези пастички и неудържимо ме привличат с вида си. Опитах се да си намеря релефна хартия за печене, за да направя шоколадовите плочки така красиви, като твоите, но напразно. Можеш ли да ми помогнеш с идеи? Благодаря ти!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 02 Ноември 2017

    Здравей Софи. Благодаря ти за хубавите думи. Много ще се радвам, ако опиташ пастите и ти харесат.

    Релефна ацетатна хартия можеш да си поръчаш през интернет. А иначе аз я купувам от София. Има един магазин в Редута на ул. Кадемлия 6. Имат и сайт. "Змееборец" се казва и още един имат - "Надежда Костадинова". Работят и с доставки с наложен платеж. Може да им звъннеш, да поръчат и те ти го доставят на адрес.

    А иначе с подръчни материали също става. Най-лесно се получава релефа, ако излееш шоколада върху онези полиетиленови опаковъчни материали с мехурчета мъздух в тях. Не знам как се казват, но се надявам да се сещаш. Обикновено ги използват за уплътнение на различни чупливи стоки. Ох, нямам идея дали ме разбираш, не знам как да го обясня по-лесно за разбиране. Надявам се да си намериш ацетат за да го ползваш години наред за различни украси. Благодаря ти и успех!

  • Гост
    София Неделя, 05 Ноември 2017

    София

    Много ти благодаря за изчерпателния отговор, мила! Сетих се за кой балончест матепиал говориш

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 19 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus