Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2655
  • Печат

Шоколадови меденки

 

b2ap3_thumbnail_snowman.jpg

 
Продукти
 
250 г течен мед
130 г захар
1 яйце
100 г меко масло
100 г стопен черен шоколад
500 г бяло брашно
2 с.л. какао
1 с.л. нес кафе
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л.сода за хляб
индийско орехче
джинджифил на прах
кардамон
канела
карамфил
брашно за доизмесване

 

b2ap3_thumbnail_stars1.jpg

 

b2ap3_thumbnail_sugar_christmas_wreath2.jpg

 

b2ap3_thumbnail_stars3.jpg

 

b2ap3_thumbnail_stars4.jpg

 

Приготвяне

* Смесете меда със захарта и маслото и леко ги загрейте. Разбъркайте ги добре. Добвете микс  от подправките. Общото му количество не трябва да е повече от  1 ч.л. Към сместа сипете шоколада, кафето и яйцето. Разбъркайте.

* Пресейте брашното с какаото, солта  и двата вида набухвател.Омесете тесто. Дори и да е лепкаво не добавяйте допълнително много брашно. Оставете го в хладилника поне за 2 часа за да се стегне и да се споят добре ароматите.

* Разточете тестото на малки части върху хартия за печене. Ако лепне поръсете с малко брашно. Изрежете сладки с  формички. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете в предварително загрята на 180* до зачервяване. Бъдете внимателни, бисквитите бързо се изпичат. 8-10 минути са напълно достатъчни.

* Украсете сладките с разбит белтък с пудра захар. Може да го оцветите в различни цветове. Аз избрах да направя  снежни човечета и  различни звездички. Човечетата са покрити с белтък, главичките и шалчетата  са от фондан, а шапките от бадемов марципан потопен в разтопен шоколад. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_snowman5.jpg

 

b2ap3_thumbnail_snowman6.jpg

 

b2ap3_thumbnail_snowman7.jpg

 

b2ap3_thumbnail_snowman8.jpg

 

b2ap3_thumbnail_snowman9.jpg

 

b2ap3_thumbnail_snowman10.jpg

 

b2ap3_thumbnail_snowman11.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа меденки сладки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 22 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus